La Fundació Casa Sant Josep celebra el 30 aniversari del servei d’Acolliments Familiars

Els assistents han gaudit de la narració del conte ‘Aimar, és moment de navegar’, un llibre que neix amb l’objectiu de facilitar el procés d’adaptació dels infants tutelats en el moment d’anar a viure amb una família d’acollida

Per . Actualitzat el

El Teatret del Serrallo ha acollit aquest dimarts una trobada de famílies acollidores per commemorar els 30 anys d’aquest servei. Per a celebrar-ho, les famílies han sigut les primeres a gaudir de la narració del conte Aimar, és moment de navegar. Una història creada pels professionals del Centre d’Acolliments Familiars (CAF) de la fundació, amb l’assessorament de Sara López i Elena Piñol, de l’entitat Cuentropía, i les il·lustracions de Montse Bernaus, de l’estudi de disseny Crealia.

El llibre neix amb l’objectiu de facilitar el procés d’adaptació d’infants tutelats en el moment que han d’anar a viure amb una família d’acollida. Aquest projecte es presenta com un recurs didàctic i divulgatiu de l’acolliment i també una eina útil per a les famílies acollidores, els infants del centre i aquelles persones interessades a acollir. Alhora, els professionals també el podran fer servir en el desenvolupament de la seva activitat.

La història explica el viatge de l’Aimar, que ha de marxar del lloc on viu i, juntament amb el Pepitu, viurà un llarg procés fins arribar a la seva família d’acollida. Al conte, aquesta experiència es reflecteix en el seu pas per diferents illes i mars, que simbolitzen els llocs per on ha de transitar l’Aimar, així com totes les emocions que pot experimentar. El Pepitu, que representa la figura dels tècnics del centre, l’acompanyarà i el guiarà en tot aquest procés, donant-li tot el suport que necessita.

D’aquesta manera, el projecte pretén explicar què és l’acolliment familiar, així com la vivència emocional que representa per als infants aquest viatge, en el qual la família biològica està present en tot moment. Però també reflecteix la tasca dels professionals que els acompanyen en el procés d’acoblament cap a una família d’acollida. I, perquè sigui entenedor tant per als infants més petits com per als més grans, s’han prioritzat les imatges per sobre del text.

Els infants del centre també han participat en l’elaboració del conte dibuixant la seva pròpia versió de la figura del Pepitu, la mascota de la Casa Sant Josep, que n’és un dels protagonistes.