Les obres de la nova residència de la Xarxa Santa Tecla es posen en marxa

La nova residència de gent gran, ubicada a la Rambla Nova de Tarragona, possibilitarà el trasllat de l’actual centre de Llevant

Per . Actualitzat el

La Xarxa Santa Tecla ha iniciat les obres de la futura residència per a gent gran de la Rambla Nova de Tarragona, concretament a l’edifici dels Caputxins, que fins ara estava en desús i que durant molts anys va albergar l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona. El centre entrarà en funcionament a finals del 2025 i permetrà el trasllat de l’actual residència situada al Complex Santa Tecla Llevant, que guanyarà llits d’hospitalització i es dedicarà exclusivament a l’àmbit sanitari i a l’atenció intermèdia.

La nova residència acollirà 20 places de dia, situades a la planta baixa, i un total de 70 places residencials, repartides en els set pisos que tindrà l’edifici. Cada pis tindrà vuit habitacions individuals i una doble. A més, a cada planta hi haurà una zona comunitària amb una gran terrassa exterior. Pel que fa a la planta baixa i el semisoterrani, s’hi ubicaran els vestidors, la bugaderia, la recepció i despatxos.

L’obertura de la nova residència al centre de la ciutat millorarà el servei que es proporciona actualment a Llevant: s’ampliaran les places –en tindrà 10 més– i aquestes s’estructuraran com a unitats de convivència, que es caracteritzen per oferir un servei i una atenció personalitzada similar a un grup de llars. La majoria d’aquestes places seran públiques.

Respecte a l’accés a l’edifici, en el cas de la residència, tant usuaris com familiars entraran per la porta principal, a la Rambla Nova. En canvi, al centre de dia s’hi podrà accedir per la part de darrere, des del carrer d’Estanislau Figueras.

Les obres de construcció de la nova residència tindran un cost de poc més de 9 milions d’euros, 5,2 dels quals provenen dels fons europeus Next Generation.