L’Hospital de Santa Tecla acull aquest estiu estudiants universitaris de premedicina dels Estats Units

El programa Atlantis és l’organització que impulsa aquest projecte d’observació en hospitals europeus

Per . Actualitzat el

La Xarxa Santa Tecla reprèn aquest programa que des d’abans de la pandèmia no ha tornat a implantar. Es tracta d’un projecte impulsat per Atlantis, una organització educativa dels Estats Units amb més de 15 anys d’experiència en el sector, que té com a objectiu que futurs metges nord americans coneguin de primera mà el sistema sanitari i hospitalari espanyol i les diferències amb l’americà, i al fer-ho, estableixin vincles amb l’hospital en el que observen i els seus professionals.

En aquest cas, l’Hospital de Santa Tecla torna a ser un dels centres escollits perquè els estudiants puguin dur a terme aquesta formació al llarg de l’estiu, concretament des del 3 de juny al 23 d’agost. Com apunta Gabriela Diniz, responsable del programa Atlantis a Espanya, l’hospital tarragoní és “un centre idoni perquè els estudiants puguin conèixer de manera directa i propera el treball diari dels professionals de cada especialitat”.

Els nou benvinguts s’organitzaran en grups d’un màxim de 10 estudiants que aniran rotant per diferents serveis i especialitats de l’hospital i del CAP Llevant. Els joves romandran uns quatre dies aproximadament en cada servei i l’observació tindrà una durada d’unes cinc hores cada dia, generalment en horari de matí. Com estan en la seva primera etapa de formació, els joves no poden realitzar cap activitat clínica, només acompanyar els metges per observar la seva activitat diària.

Com explica Diniz, “es tracta que els estudiants puguin conèixer el treball dels professionals de cada servei de l’hospital i, a més, viure l’experiència en un país i un sistema sanitari diferent al seu”. També suposa una manera de conèixer una cultura diferent a la seva. Tatia Loula, coordinadora local del programa, serà la persona responsable d’acompanyar als estudiants en la seva estada a Tarragona, proporcionant-los suport i també guiant-los perquè puguin gaudir de les activitats d’oci i de cultura que ofereix la ciutat i els seus voltants.

Aquest dilluns s’ha dut a terme l’acte de benvinguda del primer grup d’estudiants, que han tingut el primer contacte amb la realitat de l’hospital gràcies a la introducció del cap de la Unitat Docent de Medicina Interna, Joan Pellejà, que els ha explicat el funcionament del centre i del sistema sanitari català, així com el treball que es fa des dels diferents serveis i especialitats.