XXV Setmana Sense Fum, del 25 al 31 de maig

Comença la XXV edició de la Setmana Sense Fum a Catalunya, una campanya per sensibilitzar sobre els beneficis que té per a la salut no fumar i la importància d’abandonar el consum de tabac

Per . Actualitzat el

Del 25 al 31 de maig se celebra la Setmana Sense Fum, coincidint amb el Dia Mundial Sense Tabac (31 de maig). Es tracta d’una iniciativa originària de la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC), que coordina el programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya, en el context de SumaSalut (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT) i que s’organitza amb diverses entitats i organitzacions relacionades amb la campanya.

L’objectiu d’aquesta campanya, que enguany porta el lema “Zero emissions també als teus pulmons”, és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se en l’hàbit, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac.

La Setmana Sense Fum és una de les eines amb què cada any el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya remarca el seu compromís de promoure hàbits de vida saludables, tant per a infants i adolescents com per a persones adultes.

Tant l’Hospital de Santa Tecla com l’Hospital del Vendrell, adherits a la Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum, participen en la campanya amb tallers i activitats adreçats a la ciutadania. Tot i això, durant tot l’any, des de Salut Comunitària, es duen a terme accions per promoure conductes saludables, entre les quals, deixar de fumar.

Al Portal de Salut de la Xarxa Santa Tecla podeu consultar la secció “Tabaquisme”, on trobareu consells per deixar de fumar i el protocol sobre tabaquisme i ingrés hospitalari:

https://portal-usuari.xarxatecla.cat/serveis/tabaquisme/