La Xarxa Santa Tecla celebra la II Jornada de casos clínics en Atenció Primària

Un centenar de professionals de Medicina Familiar i Comunitària comparteixen coneixements i experiències en la sessió de treball que ha tingut lloc a Vila-seca

Per . Actualitzat el

Un total de 101 professionals assistencials (de medicina, infermeria i administració) dels serveis d’Atenció Primària de la Xarxa de Santa Tecla s’han reunit aquesta setmana al Celler de Vila-seca per participar en la II Jornada de casos clínics en Atenció Primària impulsada per l’organització sanitària i social.

La sessió de treball ha comptat amb la participació de professionals de les sis Àrees Bàsiques de Salut (ABS) gestionades per la Xarxa Santa Tecla (ABS Tarragona-Llevant, ABS Vendrell, ABS Arboç, ABS Vila-seca, ABS Calafell i ABS Torredembarra) i ha servit per compartir coneixements entre els equips dels diferents centres a través de la posada en comú d’un total de 12 casos clínics diagnosticats i tractats als serveis de Medicina Familiar i Comunitària de la Xarxa Santa Tecla al llarg del darrer any. Per a la jornada, els professionals d’Atenció Primària de la Xarxa van presentar un total de 49 casos clínics, dels quals l’organització en va seleccionar una dotzena, que finalment són els que s’han exposat a l’auditori del Celler de Vila-seca. Els casos exposats van ser diversos i de gran interès per als assistents (tuberculosi, diabetis tipus LADA, sífilis latent, infeccions d’orina de repetició, síncope, nutrició, obesitat infantil, etc.).

Per a la doctora Adelina Fallada, coordinadora de la jornada, especialista en Medicina Familiar i Comunitària i responsable de la comissió de Formació Mèdica d’Atenció Primària de la Xarxa Santa Tecla, la jornada de casos clínics “és una gran eina perquè els nostres professionals de salut comunitària, que estan prestant atenció des de diferents centres, puguin compartir coneixements i experiències viscudes en el seu dia a dia als ambulatoris i consultoris d’arreu del territori. La trobada és una bona manera de fer equip i de coordinar els nostres serveis a través de la posada en comú de casos reals, sempre amb l’objectiu de millorar l’atenció a la ciutadania”.

L’acte va finalitzar amb el lliurament de premis i reconeixements a les millors presentacions i amb un dinar de germanor al mateix Celler de Vila-seca. Els treballs premiats van ser:

Primer premi

Síndrome d’hiperèmesi cannabinoide. A propòsit d’un cas. Dra. Jennifer Melian Soto, especialista en Medicina Familiar i Comunitària; Dra. Judith Montoya del Campo, especialista en Medicina Familiar i Comunitària i tutora de Medicina Familiar i Comunitària; Dr. Albert Josa Arque, especialista en Medicina Familiar i Comunitària; Julia Sardaña Álvarez, especialista en Medicina Familiar i Comunitària. ABS Tarragona Llevant.

Segon premi

Síncope. Dra. Elena Bravo Lara, especialista en Medicina Familiar i Comunitària. ABS Vila-seca.

Tercer premi

Tuberculosis. ¿Un problema de salud comunitaria? Dra. Patricia Cordero Núñez, metge resident de Medicina Familiar i Comunitària. ABS L’Arboç.

La comissió de Formació Mèdica d’Atenció Primària de la Xarxa Santa Tecla ja comença a treballar en la preparació de la III Jornada de casos clínics, que se celebra de manera itinerant en aquells municipis on l’organització presta serveis assistencials.