Desbloquejat el finançament per a l’ampliació de l’Hospital del Vendrell

La Generalitat aprova destinar 45 milions d’euros a la Fundació Hospital de Santa Tecla, propietària i gestora del centre assistencial

Per . Actualitzat el

El Govern ha autoritzat el Departament de Salut a concedir una subvenció a la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, mitjançant la subscripció d’un conveni, destinada a finançar l’ampliació i reforma de l’Hospital del Vendrell (Baix Penedès), per un import de 45.000.000 d’euros, amb la finalitat de promoure la millora d’una infraestructura clau per al sistema públic de salut a la Regió Sanitària Penedès.

L’Hospital del Vendrell, sota la gestió i titularitat de la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, es troba integrat al sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT) i és un equipament de referència per a la prestació d’activitat assistencial a la vegueria del Penedès. El Departament de Salut, a través del Servei Català de la Salut i d’acord amb el compromís adquirit amb el Pla funcional d’ampliació de l’Hospital del Vendrell de 13 de juny de 2022, ha constatat la necessitat d’acordar les mesures adequades per promoure l’ampliació de l’hospital com a fórmula per garantir el desenvolupament de l’activitat assistencial al seu territori de referència.

9.500 metres quadrats d’ampliació

L’ampliació del centre, gestionat per la Xarxa Santa Tecla, suposarà un increment de 9.500 metres quadrats. El disseny inicial de l’Hospital del Vendrell ja es va fer considerant una futura ampliació. Atès l’increment de població de la zona i la creixent demanda de serveis sanitaris, l’ampliació incidirà en consultes externes; àrea d’hospitalització, hospital de dia, diagnòstic per la imatge i farmàcia; urgències i àrea quirúrgica, i la urbanització exterior.

En xifres, aquesta ampliació suposarà incrementar:

  1. 19 despatxos per a consultes externes.
  2. 19 boxs per als nivells I, II, III, una consulta de triatges i dues consultes per als triatges de nivell IV i V a urgències.
  3. 2 llits per a la unitat de semicrítics, crítics i reanimació postquirúrgica.
  4. 4 places per a l’hospital de dia.
  5. 2 quiròfans polivalents, 2 quiròfans de CMA, 2 sales d’endoscòpia i 20 boxs de CMA i endoscòpia per al bloc quirúrgic.
  6. 40 llits per a hospitalització.
  7. 36 llits per a atenció intermèdia en una primera fase.

Comunicat de la Xarxa Santa Tecla

La Xarxa Santa Tecla celebra l’anunci de l’aprovació, per part del Govern de la Generalitat de Catalunya, de la partida pressupostària de 45 MEUR destinada a l’ampliació de l’hospital del Vendrell, una fita que s’ha assolit amb la força del territori i que ens congratulem d’haver vehiculat com a entitat propietària i gestora del centre hospitalari.

Més enllà de les consideracions respecte a la transcendència d’aquest fet i de la nostra satisfacció, des de la Xarxa Santa Tecla volem mostrar el nostre agraïment a totes les administracions i persones que han treballat estretament amb nosaltres per assolir-ho.

Ens referim, en primer lloc, al mateix govern de la Generalitat de Catalunya, per haver pres la decisió de desencallar aquesta reivindicació històrica per al nostre territori incloent la partida pressupostària necessària; en segon lloc, als ajuntaments dels nostres municipis i els seus alcaldes i alcaldesses, per haver estat sempre al nostre costat, i als diferents partits polítics que ens han donat suport, posant l’interès general per sobre dels interessos particulars; també a tota la ciutadania, per haver reclamat d’una manera responsable i respectuosa amb la tasca dels nostres professionals –entenent les seves mancances i limitacions– aquesta millora necessària i indispensable per al benestar i la salut de les persones que hi viuen tot l’any i de les que ens visiten; i, finalment, a les treballadores i treballadors del centre que durant anys han fet una feina ingent en unes circumstàncies complexes, atesos els espais insuficients de l’actual hospital.

Ja fa temps que els nostres equips tècnics i els del Departament de Salut de la Generalitat han definit les característiques estructurals, logístiques i d’equipament del nou centre, d’acord amb els reptes que ens planteja la societat a la qual donem servei: una població estable que ha crescut més d’un 50% des que es va posar en marxa l’actual hospital, l’any 2005, i que cada any acull una població estacional de més de 150.000 persones, amb els reptes que això comporta.

A partir d’ara, doncs, els nostres esforços se centraran a fer realitat en el menor temps possible aquesta ampliació tan esperada, que ens permetrà dotar l’hospital de les dimensions més adequades per fer front a les demandes assistencials d’aquest territori.

En resum, des de la Xarxa volem expressar satisfacció i agraïment per aquest projecte de país que permetrà eixugar un deute històric amb el nostre territori, i compromís per fer-lo realitat.