La Xarxa Santa Tecla adjudica les obres de la nova residència de la Rambla Nova de Tarragona

Es preveu que el nou equipament entri en funcionament la tardor de 2025

Per . Actualitzat el

La Xarxa Santa Tecla ha adjudicat les obres de la nova residència de la Rambla Nova de Tarragona, concretament a l’edifici de la seva propietat anomenat dels Caputxins, que fins ara estava en desús, i que durant molts anys va albergar l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona.

El projecte es durà a terme en tres fases, i aquesta setmana s’han adjudicat les dues primeres. El primer estadi correspon als treballs de construcció de la nova residència, que anirà a càrrec de l’empresa Garcia Riera, SL. La segona fase afectarà les instal·lacions de l’equipament i l’empresa encarregada d’aquest treball serà Construcciones Tomás García S.A. La tercera fase, relacionada amb temes de domòtica i de comunicació entre pacient i personal, s’adjudicarà d’aquí a uns mesos.

La nova residència acollirà 20 places de dia, ubicades a la planta baixa, i un total de 70 places residencials, repartides en els set pisos que tindrà l’edifici. Cada pis tindrà 8 habitacions individuals i una doble. A més, a cada planta hi haurà una zona comunitària amb una gran terrassa exterior. Pel que fa a la planta baixa i el semisoterrani, estaran dedicades a vestidors, bugaderia, recepció i despatxos.

Les places s’estructuraran com a unitats de convivència, que es caracteritzen per oferir un servei i una atenció personalitzada similar a un grup de llars. La majoria d’aquestes places seran públiques.

Així doncs, la Xarxa Santa Tecla aposta per un equipament que fuig de l’antic model residencial per a persones grans. Un model que l’entitat ja fa anys que està implantant, especialment després de la pandèmia per la COVID.

Respecte a l’accés a l’edifici, en el cas de la residència, tant usuaris com familiars entraran per la porta principal, a la Rambla Nova. En canvi, al centre de dia es podrà accedir per la part de darrere, des del carrer Estanislau Figueras.

Les obres de construcció de la nova residència tindran un cost de poc més de 9 milions d’euros, 5,2 dels quals provenen dels fons europeus Next Generation, de manera que els treballs finalitzaran abans d’acabar l’any 2025.

El nou edifici permetrà el trasllat de l’actual residència situada al Complex Santa Tecla Llevant, que es dedicarà exclusivament a l’àmbit sanitari i a l’atenció intermèdia i es guanyaran llits d’hospitalització.