S’anuncien els finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

El jurat del Premi de Periodisme Salut i Drets Socials ha anunciat avui els finalistes d’aquesta primera edició, els guanyadors de la qual es donaran a conèixer en un acte públic el proper 5 d’abril al Seminari de Tarragona, conduït per la periodista Sara Sans

Per . Actualitzat el

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència, serveis socials, família i infància, joventut, gent gran, discapacitat, col·lectius vulnerables, igualtat de gènere, immigració, pobresa i inclusió social, voluntariat, civisme i valors) publicats o emesos a mitjans de comunicació catalans optaven al premi, organitzat per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent.

Després de la deliberació del jurat, els finalistes són:

Premi de Periodisme en la modalitat Nacional, dotat amb 3.000 euros i al qual optaven treballs publicats a mitjans de l’àmbit català:

«Operadors turístics es lucren acollint famílies desnonades», d’Anna Iñigo, Gemma Garcia Fàbrega i Víctor Serri, publicat a La Directa el 27 de març de 2023.

«Orgullosos de ser autistes: “És una manera diferent de veure el món”», de Beatriz Pérez, publicat a El Periódico el 18 de juny de 2023.

«L’oportunitat de l’acolliment familiar: “D’una nena morta de por a una nena plena de vida”», d’Elisabet Pedrosa, emès a Catalunya Ràdio el 30 d’abril de 2023.

Premi de Periodisme en la modalitat Local, dotat amb 2.000 euros i al qual optaven treballs elaborats per periodistes locals sobre temàtiques de les comarques del Camp de Tarragona:

«Ocell de foc: Acompanyar joves amb patiment emocional», de Miguel González Richart, emès a Tarragona Ràdio el 28 de novembre de 2023.

«La vida se m’ha fet curta”: els 100 anys de tres veïnes de Pira, a la Conca de Barberà», de Núria Sabaté i Marta Tersol, emès a TV3 el 28 de març de 2023.

«Quan començo a estimar-me és quan m’adono que estic al cos equivocat», de Paula Jansà, emès a Canal Reus el 17 de maig de 2023.

Els treballs guardonats s’anunciaran divendres, 5 d’abril, en un acte públic que tindrà lloc a la sala Muralles del Centre Tarragoní El Seminari de Tarragona, presidit pel conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano i conduït per la periodista Sara Sans.

La primera edició d’aquest guardó ha comptat amb un jurat professional, format per Ana Macpherson, periodista científica especialitzada en sanitat que durant 25 anys va treballar a La Vanguardia; David Ortega, periodista col·legiat i adjunt de Comunicació del Departament de Salut de la Generalitat; Esteve Giralt, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes; Jordi Farré, professor agregat dels Estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili i investigador d’ASTERISC, Grup de Recerca en Comunicació; i Òliver Márquez, responsable de Comunicació de la Xarxa Santa Tecla.