La Mostra de Teatre Jove d’enguany se celebrarà els mesos de maig i juny amb deu companyies

Arrencarà el dia 6 de maig i s’allargarà fins al 12 de juny

Per . Actualitzat el

Aquesta tarda s’ha presentat en roda de premsa la programació de la 31a edició de la Mostra de Teatre Jove, que arrencarà el dia de maig i s’allargarà fins al 12 de juny amb un total de 10 representacions de 10 companyies participants totes elles tarragonines.

El conseller de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, Guillermo García de Castro, ha posat en valor “les tres dècades de la mostra dedicades a promoure el teatre com a eina de desenvolupament de les persones joves de la ciutat de Tarragona”. “Una mostra – ha destacat García – amb personalitat pròpia, organitzada a tres bandes entre les conselleries de Joventut i de Cultura de l’Ajuntament i els grups de joves i companyies de teatre implicades, apostant des del Govern pel treball interdepartamental i la cogestió amb les entitats juvenils”.

Tarragona compta amb un gruix important de cies i grups de teatre jove que promouen iniciatives diverses i s’impliquen en espais i projectes de creació cultural i transformació social. Enguany s’estrenen dos dels deu grups, la cia Dos Punts i Actrices Anónimas, una companyia de teatre sorgida de les classes de teatre setmanals que es realitzen a l’Espai Jove Kesse i que des de fa gairebé un any van decidir presentar-se en aquesta programació.

Enguany, la Mostra de Teatre Jove no només tindrà presència a la ciutat durant la primavera, i és que de manera complementària oferirà activitats durant tot l’any a partir de tallers i monogràfics teatrals, espectacles professionals amb un alt component de creació jove i jornades de formació programats durant l’estiu i tardor d’aquest any.

Des de la conselleria de Joventut de l’Ajuntament s’aporta als grups participants de la Mostra de Teatre Jove canals permanents de suport mitjançant equipaments culturals i juvenils per a la formació, l’experimentació, la reflexió i l’exhibició per motivar i connectar les seves pràctiques artístiques i culturals. També des de la conselleria es treballa per tal de preservar i garantir vies de continuïtat en el marc de les programacions estables de la ciutat. “És cabdal potenciar les produccions i la creació cultural juvenil provinent de joves que reclamen suport i vehiculació de les seves propostes artístiques”, ha dit el conseller de Joventut.

Durant aquest any, la part formativa ha comptat amb la complicitat i la col·laboració de companyies de referència en l’àmbit teatral i dirigides a públic jove com són La Calòrica, cia de Barcelona que s’ha convertit en un fenomen, el laboratori creatiu Malnascuts de la sala Beckett de Barcelona.

Aquests 31 anys de la Mostra de Teatre Jove han estat possibles gràcies a la tasca i vocació de molts i moltes professionals i figures implicades referents a la ciutat en el camp cultural, que han format part del Consell Assessor de la Mostra i han prestat el seu temps i expertesa en l’acompanyament formatiu i d’assessorament als i les joves membres de les companyies i grups de teatre.

En aquesta edició la mostra compta amb la col·laboració de la Mercè Sardà, el Pep Linares, Paco Romero, Núria Loras, la cia La Faixsula amb la Ingrid Duch, Olga Dalmau, Raquel Mena i Mireia González.