Nou control d’accés a les habitacions de la 4a planta de la Residència Santa Tecla Ponent

Aquest projecte compta amb el suport de la Diputació de Tarragona

Per . Actualitzat el

Gràcies a la implicació de la Diputació de Tarragona, la residència de gent gran Santa Tecla Ponent ha incorporat un sistema de control d’accés de les portes de les habitacions. L’objectiu és garantir el dret a la dignitat i a la intimitat, tenint en compte que l’espai més important per a les persones grans és la seva habitació. A més, aquest nou mètode ajuda a tenir informació dels moviments que hi ha a les habitacions.

El projecte s’ha desenvolupat inicialment a les 35 habitacions de la 4a planta del centre, on conviuen persones que pateixen demència.

Pels nous accessos de les portes s’utilitzen manetes Tesa Smartair Wireless Placa Llarga, les quals han d’estar connectades mitjançant un programador que permet gravar la informació de cada persona gran a la seva clau electrònica. Per accedir a l’habitació, cada pacient de la planta portarà un braçalet al canell. D’altra banda, els familiars disposaran de l’APP Openow on hi ha la clau virtual per accedir a les habitacions.

També, tal com estableix la normativa actual relacionada amb el pla d’emergència, el sistema es connectarà a la central d’incendis de manera que, si s’activa l’alarma d’incendis, les portes es desbloquejaran.