Llum verda per al nou tanatori del cementiri de Tarragona

La Xarxa Santa Tecla i Mémora són les empreses impulsores del projecte

Per . Actualitzat el

Després de dos anys de tramitació, l’Ajuntament ha atorgat la llicència d’obres del nou tanatori-crematori a la Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla (Xarxa Santa Tecla), propietària del cementiri de Tarragona, i a l’empresa Mémora, que té una àmplia experiència en la gestió d’espais funeraris.

Ambdues empreses han d’entregar a l’Ajuntament el projecte executiu per poder començar el procediment de contratació, amb la licitació i l’adjudicació de les obres. El termini de construcció serà de 18 mesos. Per tant, a finals de l’any vinent el tanatori podria començar a funcionar.

El nou edifici funerari estarà situat en una parcel·la de 4.271,60 m², ubicada al nord del cementiri històric de Tarragona, i tindrà una superfície total de 2.943,00 m². L’immoble es distribuirà en dues parts: en una s’ubicarà la zona de treball, cincs sales de velatori i un oratori, i en l’altra estarà el vestíbul d’accés o un espai ampli des d’on es gaudirà d’una vista llunyana de la ciutat.

A més, l’edifici incorporarà espais exteriors que funcionaran com a punt de trobada o zona de comiat. També disposarà d’una planta baixa i un pis, amb una coberta enjardinada.