Hàbits alimentaris saludables i activitat física al Taller Ocupacional de la Fundació Estela

Aquest projecte compta amb el suport de la Diputació de Tarragona

Per . Actualitzat el

Gràcies al suport de la Diputació de Tarragona, un total de 91 usuaris i usuàries del Servei de Teràpia Ocupacional (STO) i el Servei d’Orientació i Inserció Laboral (SOI) de la Fundació Estela, en edats compreses entre els 21 i els 60 anys, han participat al llarg del 2023 en el projecte Hàbits alimentaris saludables i activitat física.

Aquest programa neix de la necessitat observada d’implantar rutines saludables, així com de potenciar la seva autonomia i motivació. Així doncs, s’ha observat que molts dels participants tenen un estil de vida sedentari i no són coneixedors dels beneficis que suposa una bona alimentació i la pràctica d’activitats esportives en el seu dia a dia.

Per assolir aquest propòsit, un grup d’usuaris i usuàries del STO (Grup Motor) s’han format en contingut sobre els avantatges de portar un estil de vida saludable i de practicar exercici físic i han programat activitats i reptes ludicoesportius per a la resta de participants, amb la coordinació i disseny del psicòleg i l’equip de monitoratge.

Aquest grup responsable de “liderar” el programa està format per usuaris i usuàries d’entre 23 i 55 anys, en els quals s’observen necessitats de mobilitat i estimulació física, així com un nivell cognitiu que els permet comprendre millor la matèria i, d’aquesta manera, contagiar la dinàmica a la resta de companys y companyes del servei, fent partíceps també les famílies en moltes de les activitats grupals.