La Xarxa Santa Tecla inaugura el nou Centre Especial de Treball (CET) Santa Tecla a Vila-seca

L’alcalde, Pere Segura, ha presidit l’acte de presentació del nou espai que alberga la bugaderia industrial de l’entitat

Per . Actualitzat el

El Centre Especial de Treball (CET) Santa Tecla, que forma part de la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent, es va crear l’any 2004 per assegurar un treball remunerat a les persones amb discapacitat i garantir la seva integració laboral. L’activitat que es duu a terme en aquest centre és la de bugaderia industrial, que dona feina a 40 persones: 30 empleats, 2 persones de suport assistencial (psicòleg i treball social) i 6 monitors.

L’objectiu del trasllat del centre, que fins ara estava ubicat al municipi dels Pallaresos, respon a la recerca d’un espai més gran, amb equipaments nous i actualitzats i la millora dels serveis i, sobretot, de les condicions laborals dels empleats. La nova ubicació a Vila-seca és una edificació de dues naus industrials i la superfície que alberga la bugaderia és de 1.824 m2 amb una ocupació de 1.749 m2.

El centre proporciona el servei de rentada i planxada de roba (llençols, uniformes, tovalloles, cobrellits, bates…) a les residències de la Xarxa Santa Tecla, així com al PIUS Hospital de Valls i a l’Hospital Sociosanitari Francolí. Amb les millores de l’equipament i de les instal·lacions la capacitat productiva s’amplia; així, si fins ara es podien arribar a tractar diàriament 4.000 kg de roba per netejar ara es pot duplicar aquesta quantitat.

També s’ha avançat en l’automatització dels processos de rentada i planxada, fet que permet una millor adaptació a les capacitats professionals i, d’aquesta manera, més polivalència pel que fa a la mobilitat dels empleats. Aquests avenços, a més, permeten una millora en la qualitat del servei de planxa.

Una de les novetats de la nova bugaderia que afecta positivament la producció del servei és un túnel automàtic de rentada, el qual facilita el treball dels empleats i els permet realitzar menys esforç físic, per exemple, a l’hora de carregar les rentadores.

La infraestructura del nou centre i de l’equipament que s’empra es troben sota els criteris d’eficiència energètica i, en aquest sentit, la instal·lació de panells aïllats d’última generació és una de les novetats que respon a aquestes mesures de sostenibilitat. La inversió aproximada ha estat d’1 milió d’euros. L’acte inagural del centre ha estat presidit per l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, qui ha visitat les instal·lacions en companyia dels responsables i professionals del Centre Especial de Treball.