La Xarxa Santa Tecla obrirà una nova residència de gent gran al centre de Tarragona

El nou equipament, situat a la Rambla Nova de la ciutat, es construirà seguint el nou model residencial d’unitats de convivència

Per . Actualitzat el

La Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent construirà una nova residència per a persones grans al bell mig de la ciutat de Tarragona, concretament a l’edifici de la seva propietat anomenat dels Caputxins, que fins ara estava desús.

La nova residència acollirà 20 places de dia, ubicades a la planta baixa, i un total de 70 places residencials, repartides en els set pisos que tindrà l’edifici. Aquestes places s’estructuraran com a unitats de convivència, que es caracteritzen per oferir un servei i una atenció personalitzada similar a un grup de llars. La majoria d’aquestes places seran públiques.

Així doncs, la Xarxa Santa Tecla aposta per un equipament que fuig de l’antic model residencial per a persones grans. Un model que l’entitat ja fa anys que està implantant, especialment després de la pandèmia per la COVID, en altres centres seus com és el cas de la nova residència de la Fundació Estela (per a persones amb discapacitat intel·lectual) i com també ho farà a la nova residència de la Fundació La Muntanyeta (per a persones amb paràlisi cerebral).

Actualment, ja s’han dut a terme els treballs d’enderrocament de l’interior de l’edifici i l’Ajuntament de Tarragona ja ha atorgat la llicència perquè es puguin iniciar les obres. Les empreses interessades a presentar-se al concurs poden fer-ho fins al pròxim 7 de març i el termini per dur a terme els treballs és d’un any i mig.

Les obres de construcció de la nova residència tindran un cost de poc més de 9 milions d’euros, dels quals 5,2 milions provenen dels fons europeus Next Generation, de manera que els treballs finalitzaran abans d’acabar l’any 2025.

El nou edifici permetrà el trasllat de l’actual la residència situada al Complex Santa Tecla Llevant. D’aquesta manera el complex es dedicarà exclusivament a l’àmbit sanitari i a l’atenció intermèdia i es guanyaran llits d’hospitalització.