Nova sala multisensorial a La Muntanyeta per aplicar la metodologia Snoezelen

Aquest projecte compta amb el suport de la Diputació de Tarragona

Per . Actualitzat el

Gràcies al suport de la Diputació de Tarragona, La Muntanyeta ha desenvolupat un projecte basat en l’estimulació sensorial, conegut com a mètode Snoezelen, per millorar les capacitats de les persones amb dificultats perceptives, sensorials i de mobilitat, concretament d’aquells usuaris i usuàries de la fundació amb paràlisi cerebral, així com dels alumnes que presenten un trastorn de l’espectre autista (TEA).

Aquesta metodologia té l’objectiu d’afavorir una sensació de benestar a través de l’estimulació sensorial proporcionant als diferents sentits una experiència rica i variada i promovent la relaxació, el desenvolupament de la confiança en un mateix i l’autocontrol. També incentiva l’exploració i les capacitats creatives i promou la capacitat d’elecció, a més d’establir bona comunicació amb el seu entorn.

En línies generals, aquesta intervenció pretén millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat; fomentar el desenvolupament, la comunicació i la interacció; millorar la capacitat de discriminació dels estímuls sensorials; afavorir la situació personal millorant les capacitats psíquiques i físiques i desenvolupar les estratègies de comunicació i el manteniment de les capacitats sensitives i perceptives.

L’espai utilitzat per a dur a terme la intervenció amb metodologia Snoezelen és una sala multisensorial dissenyada amb aquesta finalitat. L’equip conductor del projecte és una fisioterapeuta, responsable de la coordinació del programa, així com del disseny del seguiment i de l’avaluació, i una monitora, que intervé conjuntament amb la fisioterapeuta en l’execució del programa individual terapèutic de cada usuari i usuària.