Mercats de Tarragona i la Xarxa Santa Tecla presenten el projecte ‘La dotzena saludable’

Professionals de la Xarxa Santa Tecla compartiran cada mes diferents consells per gaudir d’una vida activa i responsable

Per . Actualitzat el

Els Mercats de Tarragona i la Xarxa Santa Tecla donen el tret de sortida aquest mes de gener a la iniciativa La dotzena saludable, 12 consells mensuals per gaudir d’una vida activa i responsable. Es tracta d’un programa conjunt que, mensualment i durant tot el 2024, organitzarà xerrades de temàtica saludable al Mercat Central de Tarragona. Aquestes trobades, dirigides tant a paradistes del mercat com al públic en general, aniran a càrrec de professionals de la Xarxa Santa Tecla, que  cada mes compartiran consells i recomanacions de temàtiques diferents, com els mites alimentaris, les al·lèrgies i les intoleràncies, la salut mental o l’etiquetatge dels aliments, entre altres.

El calendari de xerrades es compartirà a través dels canals de comunicació del Mercat de Tarragona i de la Xarxa Santa Tecla. L’accés és lliure i gratuït, però caldrà fer la inscripció prèvia. Algunes de les temàtiques previstes al llarg de 2024 són:

 • Gener: Objectiu any nou: millora la teva salut.
 • Febrer: Reforça el teu sistema immunitari.
 • Març: Desmuntant mites alimentaris.
 • Abril: Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Tot el que has de saber.
 • Maig: Vitamina’t amb fruites i hortalisses de temporada i de proximitat.
 • Juny: Les etiquetes dels aliments: saps què volen dir?
 • Juliol: Gaudeix de l’estiu amb salut.
 • Agost: Reaprofitem els aliments.
 • Setembre: Vacuna’t! Per la teva salut i la de tots.
 • Octubre: Cuida la teva salut mental.
 • Novembre: Activa’t!
 • Desembre: Alimentació responsable i saludable durant les festes de Nadal

Dimarts 30 de gener, primera xerrada al Mercat

La primera xerrada de l’any tindrà lloc el dimarts 30 de gener a les 17:00 h a la parada de la cuina del Mercat Central. Durà per títol “Objectiu any nou: millora la teva salut”, i anirà a càrrec de tres professionals de la Comissió de Salut Comunitària del CAP Llevant: Marian Alegre, infermera de Salut Comunitària; Cristina Jardí, nutricionista, i Carles Palau, fisioterapeuta.

L’accés és lliure i gratuït però cal fer inscripció prèvia al perfil de Mercats del web d’entradium: https://entradium.com/events/millora-la-teva-salut-_-xerrada