Tarragona participa en la nova edició de la Marató de Donants de Sang de l’11 al 19 de gener

El Banc de Sang i Teixits fa una crida a participar en la campanya que a la ciutat tindrà lloc a l’Hospital Joan XXIII

Per . Actualitzat el

Aquest dijous 11 de gener arrenca la Marató de Donants de Sang de Catalunya i ho fa amb el propòsit de poder remuntar les donacions i restablir les reserves de sang que s’han vist afectades per les festivitats de Nadal. La campanya es presenta sota el lema “Fer-ho entre tots és molt nostre”, posant el focus al gest de donar com un acte d’altruisme col·lectiu que uneix donants i receptors en un mateix objectiu.

Així doncs, de l’11 al 19 de gener s’espera aconseguir que 10.000 persones donint sang als principals hospitals catalans, a les campanyes especials organitzades en diferents espais monumentals i a les més de 72 campanyes mòbils repartides per tot el territori. A Tarragona el punt de donació serà l’Hospital Joan XXIII.

Des de l’Ajuntament de Tarragona, la presentació de la Marató s’ha celebrat físicament amb l’alcalde Rubén Viñuales i de forma telemàtica amb una connexió simultània amb la resta d’alcaldes de les capitals catalanes i la directora del Banc de Sang i Teixits, Anna Millan. També han intervingut en la compareixença el conseller de Salut Pública de l’Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez; el cap de servei territorial del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre del Banc de Sang i Teixits, Albert Soley; el testimoni d’un donant de sang, Samuel Moreno, i el testimoni d’un receptor de plasma, Luís Vicente Cogollos.

Pilar casteller digital inèdit i cloenda a Tarragona

Aquest any la Marató impulsa una iniciativa pionera que és la construcció d’un monument que serà el primer Pilar Casteller Digital que es faci a Catalunya. Aquest monument estarà ubicat permanentment al centre neuràlgic de les quatre capitals catalanes, davant dels Ajuntaments. A  Tarragona serà a la plaça de la Font i s’inaugurarà el dilluns 22 de gener a les 11:30 h amb la presència de castellers, responsables municipals, membres del Banc de Sang, donants i receptors.

Aquest monument virtual es podrà escanejar amb el mòbil, i serà dinàmic, ja que s’anirà omplint de color vermell amb cada donació que es faci arreu de Catalunya durant els sis primers mesos de l’any, fins al 14 de juny de 2024, coincidint amb el Dia Mundial del Donant de sang. El projecte es donarà per finalitzat amb la totalitat del monument tintat completament de vermell, amb una fita prevista de 130.000 donacions.

El mateix dia de la inauguració del pilar casteller digital tindrà lloc, al migdia, la cloenda de la Marató de Donants de Sang de Catalunya que enguany tindrà lloc a Tarragona, quan es donaran els resultats de la campanya celebrada a tots els territoris.