La llum arriba a l’Hospital de Santa Tecla de la mà de Pep Escoda

Les antigues urgències de l’hospital alberguen una exposició inspirada en fotografies dels vitralls de la Catedral amb la llum com protagonista

Per . Actualitzat el

L’Hospital de Santa Tecla acull aquest Nadal l’exposició immersiva Som llum, del fotògraf tarragoní Pep Escoda. La mostra està organitzada per la Xarxa Santa Tecla, comissariada per Maria Roig i Joana Zapata, amb producció de S. Morris Produccions, i compta amb la col·laboració de l’Aula de Cinema de la Universitat Rovira i Virgili.

Es tracta d’una exposició immersiva i sensorial en què l’espai expositiu forma part de l’experiència cultural, on la llum i la música esdevenen protagonistes. La mostra s’inspira en les fotografies dels vitralls de la Catedral de Tarragona fetes pel prestigiós artista. L’objectiu d’aquesta acció és que el visitant experimenti en primera persona els efectes i els moviments de la llum, tan rellevants i presents en aquestes dates.

Així doncs, Escoda, amb la seva mirada atenta i curiosa, ha volgut eternitzar aquest moviment de llum quotidià perquè puguem ser conscients que cada dia, passi el que passi fora els murs de la imponent catedral, aquest ritual es repeteix i que això fa que, segons l’hora i l’angle per on s’escola el sol a l’interior de la catedral, puguem veure uns colors o uns altres, depenent del moment que ho mirem.

Una exposició solidària

L’accés a l’exposició, que es fa pel pati de l’hospital, és lliure i gratuït amb una donació voluntària que es destinarà a la Fundació La Muntanyeta.

La mostra es pot visitar del 21 de desembre al 7 de gener (excepte els festius 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1, 5 i 6 de gener) de 17:00 a 21:00 h, a les antigues urgències de l’hospital.