Teresa Duch presenta la novel·la ‘L’era dels llops’

És el quart llibre de la saga protagonitzada per la inspectora Mimí Vidal de l’escriptora tarragonina

Per . Actualitzat el

Aquest dissabte, 16 de desembre a les 19:00 h, l’escriptora Teresa Duch Dolcet presentarà el seu setè llibre a la Casa de les Lletres. Es tracta de L’era dels llops, el quart de la saga de la inspectora Mimí Vidal.

En aquesta saga de novel·la negra i al llarg de dotze anys la Mimí Vidal evoluciona des d’una post-adolescència desorientada i rebel a Les cadenes subtils (2016) fins a haver d’enfrontar-se a L’era dels llops (2023) a una allau de violacions en grup que esta atemorint la ciutat de Tarragona. Entre l’una i l’altra, la Mimí descobreix la seva vocació d’investigadora a El silenci de
Vallbona (2017) i més endavant rep de la Presidenta de la Generalitat l’encàrrec d’esbrinar les causes de la radicalització gihadista a Catalunya, a “La llum de l’impostor” (2020).

En les quatre novel·les l’autora s’interroga, a través de la trama i dels personatges, sobre les causes de la maldat humana. Perquè… existeix una maldat pura? I si tota maldat té una causa psicològica o sociològica, tenim sempre la possibilitat d’escollir una sortida o una altra? O, per contra, ens veiem abocats, a vegades, a la pitjor sortida?

Teresa Duch ens convida a reflexionar sobre aquest tema a través d’una altra història sobre la seva heroïna, tan estimada entre els seus lectors. Ho fa com sempre, amb la seva prosa treballada i entenedora, aprofundint en la consciència i la personalitat singular d’alguns personatges, anòmala d’uns altres, i creant un ritme de lectura trepidant i inajornable.