Joan M. Adserà, nou president de La Unió. Associació d’Entitats Sanitàries i Socials

Una nova fórmula de presidència liderarà l’entitat els pròxims 4 anys

Per . Actualitzat el

L’ Assamblea General Extraordinària de La Unió ha escollit per unanimitat el Dr. Joan M. Adserà, director general de la Xarxa Santa Tecla Santiària, Social i Docent, nou president de La Unió. El Dr. Adserà relleva Enric Mangas, qui ha presidit La Unió des de 2016 durant dos mandats. Un període caracteritzat pels canvis d’entorn, la crisi econòmica, legislatures curtes i inestables, l’aplicació de l’article 155 o la gestió de la pandèmia de la COVID-19, entre altres.

Joan M. Adserà és llicenciat i doctor en Medicina. L’any 1989, mitjançant concurs, va obtenir la plaça de director mèdic i adjunt a la gerència de l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla i el 1994 va ser nomenat delegat territorial del Departament de Sanitat i gerent de la Regió Sanitària de Tarragona del Servei Català de Salut fins l’any 2000.

Actualment, és director general de la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent, entitat de referència al seu territori. Durant tota la seva etapa professional, ha estat vinculat a La Unió ocupant diversos càrrecs, i en el darrer període ha estat vicepresident 1r de l’entitat.

Joan M. Adserà ha presentat el nou equip de govern i els principals reptes d’aquest mandat. “Estem davant de nous escenaris que exigeixen reforçar la perspectiva de modernització i innovació en la governança de La Unió. Es crea un equip de govern, inclusiu per la diversitat que representa i amb nous lideratges que incorporen la perspectiva intergeneracional i de gènere”, ha dit. Roser Fernàndez, directora general de La Unió, acompanyarà el nou equip de govern per implementar les línies estratègiques de la nova etapa.

Nou equip de Govern de La Unió

 • Xarxa Santa Tecla Sanitària i Social, Joan M. Adserà, president
 • Fundació Sanitària de Mollet, Jaume Duran, vicepresident primer
 • Fundació Institut Guttmann, Montserrat Caldés, vicepresidenta segona
 • Fundació Puigvert, Ramon Massaguer, secretari
 • Fundació ASPACE Catalunya, Elena Puigdevall, vicesecretària
 • Consorci Hospitalari de Vic, Sara Manjón, vocal
 • Corporació Sanitaria Parc Taulí, Anna Aran, vocal
 • Fundació Althaia Xarxa Universitària de Manresa, Manel Jovells, vocal
 • Fundació Assistencial Mútua de Terrassa, Esteve Picola, vocal
 • Fundació Gestió Hospital Santa Creu i Sant Pau, Adrià Comella, vocal
 • Fundació Salut Empordà Sergi lglesia, vocal
 • Germanes Hospitalàries Benito Menni, Joan Orrit, vocal
 • lnstitut Pere Mata, Joan Amigó, vocal
 • Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Sebastià Santaeugènia, vocal
 • Quironsalud, Xavier Mate, vocal