Arts escèniques, visuals i plàstiques a la Fundació Estela

Aquest projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona

Per . Actualitzat el

El Servei de Teràpia Ocupacional (STO) de la Fundació Estela, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, ha començat el projecte Arts escèniques, visuals i plàstiques. L’objectiu principal d’aquest programa és promoure l’art entre les persones amb diversitat funcional, com a eina d’integració i d’expressió per estimular i ampliar les seves possibilitats de comunicació de necessitats i emocions. Entre les accions que s’emmarquen dins d’aquest projecte destaquen: el ball, el teatre, la pintura, la música, la fotografía, i moltes més disciplines i tècniques artístiques.

Per a uns millors resultats, en les activitats s’aplica la metodologia centrada en la persona, és a dir, en tot moment es respecten les decisions i els desitjos de cadascun de la mateixa manera que es treballa pel seu benestar emocional i psicològic tenint en compte les seves necessitats. Tot plegat es realitza d’una forma lúdica i terapèutica, ajudant a estimular la regulació emocional, aspectes cognitius i habilitats socials, a més de poder compartir el resultat final amb la família i amb l’entorn del mateix servei.

Els recintes on es duen a terme les activitats del projecte són: d’una banda, l’aula d’audiovisuals, destinada a les activitats visuals plàstiques al mateix centre i, d’altra banda, una sala acondicionada al Centre Cívic de Sant Salvador per les activitats escèniques (ball i teatre). Aquests punts de trobada es fonamenten en un espai de confiança i comoditat perquè les persones usuàries puguin expressar-se lliurement, acompanyats per professionals que proposen una mirada que reforci les capacitats de cadascun.