L’Hospital del Vendrell, en el TOP 20 dels hospitals de l’Estat

Ha estat reconegut com un dels millors hospitals per la seva gestió hospitalària global, mentre que l’Hospital de Santa Tecla ha estat entre els nominats

Per . Actualitzat el

Els premis a hospitals Top 20 que atorga IQVIA, empresa líder en l’ús de dades, tecnologia i analítiques avançades, han celebrat aquest any la seva 24a edició amb un rècord de participació de 185 hospitals de l’àmbit nacional, el 57 % dels quals són públics i 43 % privats.

L’Hospital del Vendrell de la Xarxa Santa Tecla, que ja acumula tres premis en diferents categories des que se celebra aquest certamen, enguany ha estat condecorat com un dels millors hospitals en gestió hospitalària global en la categoria d’hospitals generals petits de l’estat d’àmbit comarcal. Així, els resultats globals de la gestió de l’hospital són reconeguts, una vegada més, per una entitat independent de llarga trajectòria en gestió i qualitat en hospitals arreu de l’Estat.

El premi ha estat recollit pel director de l’hospital, el Dr. Josep Mercadé, en l’acte celebrat a Madrid. Aquest TOP 20 s’afegeix al rebut per l’hospital vendrellenc en la mateixa categoria l’any 2018 i l’any 2010 en la categoria d’Atenció a la Dona.

Al llarg de l’any, els tècnics dels premis TOP 20 analitzen els processos específics de les àrees clíniques més rellevants de cada centre hospitalari. En l’edició actual s’han reconegut tant la gestió global dels hospitals més eficients en funció de la seva dimensió i gestió, com els hospitals més avançats en les àrees següents: cor, digestiu, múscul esquelètic, dona, sistema nerviós, respiratori, UCI, ronyó i vies urinàries i, com a novetat, respecte a edicions anteriors, pediatria.

La Xarxa Santa Tecla i els TOP 20

El lligam de la Xarxa Santa Tecla amb els premis TOP 20 ja ve de fa anys. Entre els exercicis 2002 i 2012, l’altre hospital de la Xarxa Santa Tecla a les comarques tarragonines, l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona, va rebre un total de 10 premis TOP 20 en les categories de Gestió Hospitalària Global (2002, 2005, 2009, 2010, 2011, 2012), Àrea de Sistema Nerviós (2011, 2012) i Àrea del Cor (2003). En l’edició d’aquest 2023 l’Hospital de Santa Tecla també estava entre els nominats.