Activitats complementàries a l’Escola Estela

Aquest projecte es desenvolupa gràcies al suport de la Diputació de Tarragona

Per . Actualitzat el

L’Escola Estela, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, posa en marxa un any més el projecte Activitats complementàries. Aquest programa es basa en facilitar accions orientades a fomentar el benestar físic, cognitiu i emocional, així com l’autonomia personal i social dels alumnes amb necessitats educatives especials, mitjançant diferents teràpies i activitats adaptades a les capacitats individuals de cada escolar.

En particular, tracta d’oferir eines per crear un bon vincle entre el professional i l’alumne que afavoreixi l’intercanvi comunicatiu, conèixer els interessos de l’alumnat per afavorir la seva participació, potenciar la motivació en l’alumne per comunicar-se i expressar els seus interessos i desitjos i adaptar el millor sistema alternatiu de comunicació per a cadascun.

Algunes de les accions que s’enquadren dins del projecte per assolir els objectius que planteja són: jocs adaptats i simbòlics, activitats a la platja, ball creatiu, visites a museus, sortides, colònies, canoteràpia o exercici físic en una pisicina terapèutica. També s’impulsen iniciatives com l’escola verda, que fomenta el consum responsable i hàbits de vida saludables, o la comissió d’equitat, per promoure la igualtat de gènere, que proposa activitats especials per al dia de la dona treballadora (llegida de contes, lectura de manifest…).

Al llarg del curs, les famílies compten amb el suport dels professionals quan ho necessitin. Així doncs, per donar-lis aquest suport, s’estableixen sistemes de comunicació i d’acompanyament. Igualment, els treballadors i treballadores disposen d’un espai per quan requereixin orientació professional.