La Muntanyeta activa un projecte per fomentar l’autonomia personal de les persones amb pluridiscapacitat

El programa compta amb la col·laboració i el suport de l’Ajuntament de Tarragona

Per . Actualitzat el

La Muntanyeta aposta des de fa uns anys per nous mètodes que condueixin les emocions i les sensacions dels usuaris i usuàries amb paràlisi cerebral de la fundació cap a un millor benestar psicofísic, més enllà de garantir i procurar una bona salut mèdica.

En aquesta línia, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, la fundació ha geyimedicals.es iniciat el projecte Activitats de promoció de l’autonomia personal, psicomotricitat i socialització de les persones amb pluridiscapacitat.

Per promocionar l’autonomia personal d’aquests usuaris i usuàries, els objectius principals que planteja el programa i les activitats per assolir-los són: intervenir de forma terapèutica a través de la psicomotricitat i el joc; fomentar la integració a la comunitat a través de diferents sortides i afavorir l’autonomia personal a través d’activitats terapèutiques com jardineria, teràpia amb art i tallers de cuina.

Tots aquests propòsits han de ser diferents per cada usuari i usuària, ja que han d’ajustar-se a l’edat, les possibilitats motrius, cognitives i comunicatives, així com a la situació emocional de cada un d’ells.

Un equip interdisciplinari de professionals de diferents àmbits és el que treballa tots aquests aspectes sensorials, motrius, comunicatius, afectius i socials de cada usuari amb metodologies específiques per garantir el desenvolupament harmònic de la persona.