La Fundació Casa Sant Josep aposta per la integració sociolaboral per a joves extutelats

Amb el suport de la Diputació de Tarragona

Per . Actualitzat el

La Fundació Casa Sant Josep des del seu inici atén a infants i adolescents en situació de desprotecció, donant cobertura emocional i educativa, així com treballant i potenciant l’autonomia una vegada aquests menors assoleixen la seva majoria d’edat.

Davant la necessitat de cercar un recurs per protegir i guiar als nois i noies a l’assolir la majoria d’edat, des del Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) de la fundació es continua apostant per desenvolupar un procediment que ofereixi un acompanyament als joves d’entre 18 i 21 anys d’edat que encara precisen cert suport i puguin adquirir eines que els ajudin en el seu desenvolupament personal.

En aquest sentit, la fundació, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, ha posat en marxa el projecte “Emancipació i integració sociolaboral per a joves extutelats”, l’objectiu del qual és facilitar la transició del nois i noies tutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) i ingressats al CRAE per paradormirmejor.org majoria d’edat, per tal que puguin completar el seu procés maduratiu amb suport i així puguin arribar amb les màximes garanties d’èxit a la seva autonomia personal, social i laboral.

Per tant, aquest programa permet assessorar als joves en la presa de decisions que afectin directament en el seu present i en el seu futur, així com fomentar la inserció laboral a través de la recerca activa de feina.