La Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla implanta el projecte del bon cuidatge a les seves residències i centres de dia

Amb el suport de la Diputació de Tarragona

Per . Actualitzat el

Gràcies a la implicació de la Diputació de Tarragona, la Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla ha posat en marxa, dins del marc de l’Atenció Centrada a la Persona (ACP), el projecte de formació de la cultura del bon cuidatge a la Residència de Ponent i a la de Llevant, així com als centres de dia de Llevant i de Constantí.

Aquest programa, que es va iniciar el mes d’abril i que continuarà fins l’octubre de 2023, té com a objectiu principal sensibiltzar els professionals de les incipients necessitats de les persones diagnosticades amb demència o trastorns neurocognitius cap a noves formes de comunicació, que permetin el canvi a una cultura del bon tracte i cura en els processos d’atenció d’aquests pacients.

Així doncs, els treballadors podran adquirir més claus de la bona cura per donar suport a les vides significatives i empoderar a totes aquestes persones perquè participin de forma activa en el seu projecte vital.

Ara més que mai és necessari aquest projecte de formació ja que els casos de demència es triplicaran en 30 anys. Per tant, aquest augment implica la urgència de tenir professionals amb competències específiques per comunicar-se, acompanyar i donar suport a les persones amb deteriorament cognitiu.