Sant Magí presenta una programació responsable amb el consum de l’aigua amb més de 140 actes

La nova Revetlla Il·luminada i la seva versió familiar, les principals novetats

Per . Actualitzat el

Aquest dimecres s’ha presentat la programació de Sant Magí, que enguany va del 12 al 19 d’agost i que suma més de 140 actes que, un any més “s’han pogut dur a terme, gràcies a la implicació de les entitats festives d’aquesta ciutat” ha iniciat la consellera de Cultura i Festes, Sandra Ramos. I és que enguany Sant Magí s’il·lumina de festa, música i tradició, tal com s’ha detallat avui en roda de premsa.

Abans d’engegar amb la programació, la consellera ha volgut destacar la situació en la que ens trobem vers l’ús de l’aigua durant aquesta festa. “Sant Magí és la festa de l’aigua a Tarragona, però som conscients de la situació en què vivim de sequera i cal fer un consum responsable de l’aigua” ha destacat. “És per aquest motiu i seguint les indicacions establertes en el Pla de Sequera de l’ACA que us anunciem que la Revetlla Remullada passa a ser, a partir d’aquest any, la Revetlla Il·luminada”.

Per tant, la nit del divendres 18 d’agost gaudirem de la Nova Revetlla Il·luminada de Sant Magí, a partir de les 23.30h amb els elements simbòlics de cada any com son la Síndria, el Càntir, la Petxina Peregrina i el Carro protagonitzaran un joc de llums, seguint el ritme de la música i dinamitzats com de costum per la companyia Pa Sucat, a la que s’hi sumarà el DJ de la Llum. Així mateix, a les 21 h i com a novetat, es podrà viure una versió de la revetlla adreçada al públic més familiar, per a que també gaudeixen els nens i nenes i amb música adequada als petits de la família.

D’entre els més de 140 actes que conformen la programació, destaquem enguany el 30è aniversari dels Portants de l’Aigua. El 17 d’agost els Portants com cada any començaran la baixada cap a Tarragona, que culminarà el 18 amb l’Arribada i Entrada a la ciutat. Però aquest ritual, que es va repetint any rere any des de 1843, ha tingut diferents configuracions segons l’època, però des de fa 30 anys que se celebra tal i com el coneixem avui.