La Residència Ponent acull el Projecte INSERV per a la inserció laboral de persones amb discapacitat

Aquest programa té com a objectiu la incorporació a l’empresa ordinària d’una persona amb discapacitat

Per . Actualitzat el

En el marc del Centre Especial de Treball Santa Tecla (CET), el Projecte INSERV (Inserció Serveis Generals) s’està executant actualment a la Residència Ponent, situada al barri de la Granja de Tarragona, amb un treballador en plantilla amb contracte des de l’1 de gener de 2023 fins al pròxim 31 de juliol de 2023, data final de la iniciativa.

El programa consisteix a realitzar pràctiques en el sector ordinari de l’empresa, en aquest cas de la Residència Ponent, concretament en l’àmbit d’auxiliar de serveis generals, amb la finalitat d’aconseguir realitzar un contracte d’inserció. Les diferents activitats que fa el treballador són supervisades per un professional que el tutoritza i l’acompanya els processos d’aprenentatge. Així mateix, també compta amb l’ajuda dels integrants de la Unitat de Suport a l’Activitat Professional (USAP), formada per un psicòleg i una treballadora social.

La incorporació en l’empresa ordinària és un element molt rellevant per a la població amb discapacitat, a fi de normalitzar la seva situació dins del mercat laboral. Per aquest motiu, des del CET Santa Tecla es promouen activitats de suport que permeten a aquestes persones desenvolupar-se i sentir-se part de la societat i del món laboral, i que, per tant, repercuteix en la seva autoestima i fomenta la seva autonomia.

Aquesta actuació està impulsada i finançada per l’Ajuntament de Tarragona i la Fundació Sociosanitària i Social de Santa Tecla.