El Centre Especial de Treball (CET) Santa Tecla garanteix la integració laboral de persones amb discapacitat

Actualment, al centre hi ha 49 persones treballadores amb discapacitat

Per . Actualitzat el

El Centre Especial de Treball (CET) Santa Tecla, que forma part de la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent, es crea l’any 2004 per oferir un servei adequat a les persones amb discapacitat i proporcionar així un entorn laboral que entengui el treball com un vehicle de millora de la persona tant en l’aspecte personal, potenciant la seva autonomia i autoestima, com social i familiar.

En aquest sentit, la missió del CET és atendre la necessitat d’assegurar un treball remunerat a les persones amb discapacitat i garantir la seva integració laboral. Així doncs, aquesta política de gestió de qualitat té com a objectius la integració sociolaboral, la igualtat d’oportunitat i la millora de la qualitat de vida.

La metodologia que se segueix és la de l’acompanyament en el lloc de treball, el qual facilita el procés d’aprenentatge i l’adaptació del personal als nous requisits productius. Els empleats i empleades del centre s’ubiquen en els serveis de bugaderia industrial, residències per a la gent gran i jardineria d’exteriors. En l’actualitat, el CET Santa Tecla té en plantilla 49 persones amb discapacitat.

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Departament d’Empresa i Treball i finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de la COVID-19.