La Xarxa Santa Tecla celebra la Setmana de la Salut Comunitària amb diferents fires al Tarragonès i el Baix Penedès

S’hi estan duent a terme nombroses activitats relacionades amb la promoció del benestar i els hàbits de vida saludables

Per . Actualitzat el

La Xarxa Santa Tecla se suma a la celebració de la Setmana de la Salut Comunitària, una iniciativa que té com a objectiu posar en relleu tots aquells hàbits diaris que permeten millorar i mantenir un bon estat de salut, donar valor a les recomanacions que realitza el professional de la salut en atenció primària i acostar aquest nivell del sistema de salut a la ciutadania.

Per commemorar aquesta efemèride, la Xarxa Santa Tecla ha organitzat tot un seguit d’accions en diferents municipis  de la seva àrea d’influència, al Tarragonès i el Baix Penedès, sempre amb la col·laboració dels respectius consistoris, d’un o més dies de durada, durant els mesos d’abril, maig i juny.

Durant aquestes jornades, anomenades Fires de Salut Comunitària, s’han dut a terme diferents activitats relacionades amb la promoció de la salut i amb la identificació dels anomenats actius en salut, que són tots aquells espais o accions que contribueixen a la promoció de la salut comunitària. També s’han donat a conèixer totes aquelles entitats que, amb la seva activitat, contribueixen a millorar el benestar i la salut de la ciutadania.

Així, s’han fet tallers per saber com funciona La meva salut; sobre higiene dental, alimentació saludable, benestar emocional, qualitat del son, beneficis de l’activitat física sobre la salut, caminades, donació de llet materna o xerrades, entre un llarg etcètera.

El calendari de fires de salut comunitària que ha organitzat la Xarxa Santa Tecla és el següent:

27 d’abril: CAP Llevant

4 i 5 de maig: CAP Vendrell

Del 6 al 12 de maig: CAP Vila-seca

9 de maig: CAP l’Arboç

15 i 16 de juny: CAP Calafell