Tarragona acull la presentació del 35è Aplec Internacional d’Adifolk

La Mulassa de Tarragona i l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa participaran en l’edició que acollirà la ciutat austríaca de Villach els dies 16, 17 i 18 de juny

Per . Actualitzat el

El Centre Cultural Antic Ajuntament ha acollit aquest matí la presentació del 35è Aplec Internacional que se celebrarà a Villach (Àustria) els dies 16, 17 i 18 de juny. Es tracta de la mostra de cultura popular catalana que cada any organitza Adifolk, l’Associació per a la Difusió del Folklore, en una ciutat fora dels Països Catalans i que agrupa una representació de diferents elements representatius de la cultura popular catalana. En definitiva, un programa amb diferents exposicions, conferències, tallers, ballades tradicionals i espectacles que explicaran com es viu una festa major a Catalunya.

En el decurs de l’acte s’ha donat a conèixer el programa oficial i els grups dels diferents àmbits de la cultura popular catalana que esdevindran ambaixadors de Catalunya, enguany a Àustria, amb la participació de 25 grups i més de 500 actuants. A la cita no hi faltaran grups i entitats culturals de la ciutat de Tarragona que també han estat presents avui durant la presentació. En concret, hi aniran la Mulassa de Tarragona i l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa.

Aquesta jornada internacional va néixer a Amsterdam (Països Baixos) el 1988 i l’última edició es va fer a Elvas (Portugal). El president d’Adifolk, Ivan Besora, ha expressat que “esperem amb moltes ganes aquest relleu a la ciutat austríaca per omplir el centre d’aquesta ciutat tan activa i festiva gaudint de tota la cultura popular catalana”. “Els grups tenen moltes ganes d’arribar i que Catalunya es faci present a Villach”, ha conclòs Besora.

La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha agraït “que Adifolk hagi escollit Tarragona per la presentació del 35è Aplec Internacional per tractar-se d’una ciutat amb una cultura popular tan rica i viva, sempre present i tan característica nostra. Una oportunitat per la transferència cultural a través de la cultura popular que demostra la idiosincràsia del nostre país”.

Finalment, la delegada del Govern de Catalunya a l’Europa Central, Krystyna Schreiber, ha intervingut de manera virtual en la presentació i ha remarcat la il·lusió que li fa la celebració de l’Aplec a Àustria perquè “ajuda a explicar Catalunya i no hi ha millor manera d’explicar dos pobles que a través de l’emoció compartida”. Segons Schreiber, “ensenyar les tradicions ajuda a transmetre valors, explicar la identitat i fomentar la cohesió social”.