Nous perfils professionals a l’Atenció Primària

El Pla d’enfortiment i transformació de l’Atenció Primària i Comunitària afegeix nous perfils professionals amb una vessant comunitària

Per . Actualitzat el

El Centre d’Atenció Primària és el primer punt d’accés presencial al sistema sanitari públic. Ofereix assistència sanitària i social i serveis de promoció i prevenció de la salut.

Comprèn activitats adreçades a modificar i potenciar hàbits i actituds que enforteixin la corresponsabilitat de la persona respecte a la seva salut.

Les figures que formen part del CAP són: metges/esses de família, infermers/es, personal d’administració, treball social, llevadores, TCAI, pediatres, odontòlegs, personal de neteja…

A causa de l’increment de les necessitats de la població i la cronificació de les malalties neix el Pla d’enfortiment i transformació de l’Atenció Primària i Comunitària, que afegeix nous perfils professionals amb una vessant comunitària: psicòlegs, nutricionistes, fisioterapeutes i higienistes bucodentals.

L’objectiu principal dels nous professionals és intervenir en la promoció i la prevenció de la salut de les persones per reduir la medicalització i promoure l’empoderament i l’educació de les poblacions en hàbits saludables, treballant en col·laboració amb els professionals dels EAP i salut pública (abordatge multidisciplinar). La intervenció és principalment grupal i es pretén potenciar la prescripció social, on es promou la inclusió de les persones en la seva comunitat.