Neix el Premi Periodisme Salut i Drets Socials Tarragona

La Xarxa Santa Tecla i el Col·legi de Periodistes de Catalunya han presentat la primera edició del Premi Periodisme Salut i Drets Socials Tarragona

Per . Actualitzat el

Joan Maria Adserà, director general de la Xarxa Santa Tecla, i Esteve Giralt, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, han exposat aquest matí les bases de la primera convocatòria del Premi Periodisme Salut i Drets Socials Tarragona, que es circumscriu al conveni de col·laboració signat el passat mes de febrer entre ambdues entitats.

L’objectiu del certamen és promoure i incentivar el tractament dels temes de salut i drets socials en els mitjans de comunicació, així com reconèixer la tasca dels periodistes com a garants de la informació que la ciutadania rep en aquest àmbit.

S’han convocat dues categories amb una dotació de 5.000 euros. D’una banda, la Categoria de Salut i Drets Socials, recompensada amb 3.000 euros, i a la qual podran optar treballs publicats o emesos arreu del món però que tinguin com a temàtica la salut i els drets socials a Catalunya. D’altra banda, la Categoria Local, guardonada amb 2.000 euros, manté la mateixa temàtica que l’anterior, però està restringida a l’àmbit territorial del Camp de Tarragona i amb autoria de periodistes de mitjans de comunicació o corresponsalies locals.

Tots els treballs presentats hauran d’estar publicats a premsa escrita diària, periòdica o especialitzada, mitjans digitals, portals informatius a Internet o emesos per ràdio o TV durant l’any 2023 en llengua catalana.

El veredicte de la primera edició es farà públic durant la primavera del 2024.

Les bases estan disponibles a:

https://www.periodistes.cat/actualitat/noticies/bases-i-formulari