La sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic, eixos de la nova programació cultural de l’Ajuntament

Es presenta més d’una cinquantena d’actes des de diferents conselleries des de l’abril i fins al juny

Per . Actualitzat el

Aquest matí, la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, i el conseller de Joventut i Cooperació, Hermán Pinedo, han presentat Cultura o Extinció i Climactives, respectivament. Dos cicles que abraçaran part de la primavera i de l’estiu i que proposen més d’una cinquantena d’activitats educatives i culturals per afavorir la sensibilització i conscienciació a favor del mediambient.

Els diferents departaments de l’Ajuntament –Cultura, Joventut, Cooperació, IMET, Medi Ambient, Neteja Pública- s’han alineat per treballar de manera transversal la cultura com a eina de transformació i sensibilització ambiental.

A la roda de premsa, la consellera Inés Solé ha manifestat que “la cultura no només és una obra literària, musical o artística. Cultura són també les formes de vida comunitàries i els seus valors i juga un paper transformador en la societat. I ara mateix, a nivell planetari, ens cal una nova cultura, una nova manera d’entendre la nostra evolució com a societat”.

Solé ha recordat la importància i la necessitat de l’acció transversal i conjunta dels agents municipals, coordinada des de la conselleria de Cultura, per tal d’impulsar accions culturals que abordin continguts d’actualitat. “És clau que tots a una en prenguem part perquè la sostenibilitat és una cosa de tots i cal que la ciutadania en siguem més sensibles i propers a aquesta causa”. Ha destacat que per primera vegada, Àrees com Neteja Pública o Medi Ambient se sumin a la programació cultural.

Per la seva part, el conseller Pinedo ha destacat “el paper de les activitats educatives i l’educació no reglada en la creació de contextos de reflexió i d’empoderament” i ha posat en valor la “mobilització juvenil com a motor en les transformacions socials i, específicament, en la lluita contra el canvi climàtic.