Un centenar d’estudiants de medicina de la URV, a l’espera de la tria de les places MIR

Els resultats definitius de la convocatòria de 2023 ja s’han publicat i s’han presentat 12.668 aspirants per optar a una de les 8.500 places convocades

Per . Actualitzat el

El Ministeri de Sanitat ja ha publicat els resultats definitius, un mes i mig després de les proves MIR (Medicina Interna Resident). Dels 12.668 aspirants d’arreu de l’Estat, 8.500 podran accedir a una plaça de metge o metgessa especialista en formació en el Sistema Nacional de Salut d’Espanya. A la URV, un centenar de graduats i estudiants es van examinar a la prova el passat mes de gener.

La puntuació final determina la posició de l’estudiant a la llista d’opositors. Aquesta puntuació es calcula amb la suma de la qualificació obtinguda a l’examen MIR amb un pes del 90% i la valoració de l’expedient de la carrera amb un 10%.

La xifra d’estudiants i exestudiants que es presenten en aquestes proves es manté i un 94,2% superen la nota de tall del curs 2021-22. En cas de no aconseguir cap plaça, els estudiants repeteixen l’examen o cobreixen una substitució, tot i que és difícil treballar sense l’especialitat triada.

A l’espera de l’elecció definitiva, molts estudiants tenen aquestes setmanes per prendre una decisió final i optar per una de les 8.500 places vacants. A la xifra s’hi sumen les 1.961 places per a Infermeria, amb 7.889 candidats. La tria, que es farà a l’abril, culminarà tot un llarg procés de preparació per a una prova exigent com és la del MIR.