La Generalitat anuncia l’esperada ampliació de l’Hospital del Vendrell

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat el centre assistencial del Baix Penedès per anunciar la inversió de 45 milions d’euros. Les obres començaran al llarg de 2023 i no afectaran el funcionament de l’hospital durant la seva execució.

Per . Actualitzat el

La notícia més esperada al Baix Penedès per fi ha arribat. L’Hospital del Vendrell, construït i posat en marxa per la Xarxa Santa Tecla ara fa quinze anys, s’ampliarà i es redimensiorarà per tal de poder donar una millor resposta a la demanda assistencial de la comarca, que experimenta el creixement demogràfic més important de tot Catalunya.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat del conseller de Salut, Manel Balcells, ha estat l’encarregat de fer públic el compromís de finançament de la Generalitat de Catalunya per tal que la Xarxa Santa Tecla pugui ampliar el centre en més de 9.000 metres quadrats, fet que es traduirà en un increment en el nombre de consultes externes, una amplicació de les urgències, un nombre més alt de quiròfans i l’ampliació del nombre de llits d’hospitalització, entre altres millores.

En total, la Generalitat, a través d’un conveni signat amb la Xarxa Santa Tecla (propietària i gestora del centre assistencial), aportarà uns 45 milions d’euros per executar la reforma i ampliació del centre en un període aproximat de tres o quatre anys. Un cop aprovada la llicència d’obres municipal amb l’Ajuntament del Vendrell, en tràmit des del passat mes de juny, les màquines podrien començar a treballar l’any 2023.

L’anunci s’ha fet amb la presència de tots els alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès, que durant els darrers anys havien exigit en reiterades ocasions l’amplicació d’un centre hospitalari que s’havia quedat petit davant del constant creixement demogràfic de la comarca i de l’impacte de l’activitat turística. La decisió del govern català d’ampliar l’hospital amb fons de l’administració catalana, un cop el projecte d’ampliació va quedar finalment descartat per beneficiar-se dels fons europeus Next Generation, ha estat rebuda amb molta satisfacció per tots els ajuntaments del Baix Penedès, que assoleixen un dels objectius històrics territorials amb més incidència en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.