Promociones José Luis, Sorigué, H&T Presspart, Elektro 3 i Tecnovelero, distingides als Premis a l’Excel·lència Empresarial de la Cambra de Tarragona

Jaume Guardiola, president del Cercle d’Economia, ha estat distingit amb la Clau d’Or de la Corporació tarragonina

Per . Actualitzat el

Jaume Guardiola, president del Cercle d’Economia, ha lliurat avui els guardons de la primera edició dels Premis a l’Excel·lència Empresarial, uns reconeixements que atorga la Cambra de Tarragona, en les categories de:  

Premi a l’Excel·lència Empresarial per a PROMOCIONES JOSÉ LUIS.  

Premi a l’Empresa Responsable per a SORIGUÉ.  

Premi a la Digitalització i la Innovació per a H&T PRESSPART.  

Premi a la Internacionalització per a ELEKTRO 3.  

Premi Startup Nova Empresa per a TECNOVELERO.  

A més, Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, ha entregat a Jaume Guardiola la Clau d’Or, la màxima distinció que atorga la Corporació tarragonina en reconeixement a la seva dilatada trajectòria professional bancària, financera i ara, també, institucional, a favor del creixement econòmic, l’impuls empresarial i la millora de la competitivitat del país. 

Roigé ha explicat que, coincidint amb l’any del 135 aniversari de la fundació de la Cambra de Tarragona, s’ha decidit ampliar el radi d’acció del que en els darrers 30 anys han estat els Premis a la Internacionalització que, a partir d’ara, seran els Premis a l’Excel·lència Empresarial, que pretenen reconèixer, posar en valor i estimular la competitivitat, internacionalització, sostenibilitat, digitalització i emprenedoria a les Comarques de Tarragona. 

Qui és Promociones José Luis 

L’empresa Promociones José Luis fa més de seixanta anys que està dedicada a la promoció i construcció d’habitatges a Tarragona. 

Els distingeix la qualitat, el disseny, la garantia, així com la ubicació i la preocupació per la sostenibilitat que imprimeix a cadascun dels seus projectes.  

Per assolir aquests objectius compta amb un ampli equip de professionals i tècnics especialitzats en oferir solucions personalitzades a les necessitats dels clients. 

Promocions José Luis incorpora a totes les seves promocions els últims sistemes d’eficiència energètica i sostenibilitat, com ara l’aerotèrmia, de carregadors elèctrics per a vehicles, plaques fotovoltaiques… 

A més d’habitatges ofereix també els millors emplaçaments on desenvolupar l’activitat empresarial. 

Ha recull el Premi a l’Excel·lència Empresarial, José Luis García, fundador i president de Promociones José Luis. 

Qui és Sorigué 

Sorigué neix l’any 1954 de la mà de Julio Sorigué. Dedicada, inicialment, a la producció d’àrids i tractament d’asfalts. 

En els darrers 15 anys, després del primer relleu generacional de la companyia, s’ha transformat en una empresa moderna, dinàmica i diversificada entrant en noves àrees de negoci com els serveis urbans, el cicle de l’aigua i l’energia. 

El grup aposta decididament per l’economia circular i la responsabilitat en totes les vessants: la social, mediambiental i de governança. 

El seu compromís s’evidencia en els informes de sostenibilitat i en les accions impulsades per la seva fundació des de fa més de 30 anys. A més, ha estat la primera constructora catalana a obtenir la doble certificació a RSC i Compliment i està impulsant la innovació per millorar els seus productes i serveis des d’un punt de vista sostenible: paviments fotovoltaics, envasos biodegradables, depuració d’aigua mitjançant membranes de grafè, entre altres. 

La seva plantilla ha passat de 1.500 a 5.000 persones en els darrers 12 anys. Demostrant que no és incompatible el creixement i l’evolució amb el compromís i la responsabilitat. 

Ha recollit el Premi a l’Empresa Responsable, Ana Vallés, presidenta de Sorigué. 

Qui és H&T Presspart 

H&T Presspart, membre del grup alemany Heitkamp & Thumann, fabrica una àmplia gamma de dispositius i components d’administració de fàrmacs respiratoris per al mercat farmacèutic.  

Especialitzada en la fabricació de components plàstics modelats per injecció, les gammes de productes i serveis d’H&T Presspart inclouen actuadors MDI, inhaladors de pols seca i actuadors de dispensació, així com la fabricació de dispositius complexos multicomponent per a sistemes d’administració de fàrmacs des del concepte de disseny fins a la industrialització. 

H&T Presspart dona feina a 200 persones i factura uns 50 milions d’euros anuals. La divisió H&T Presspart exporta a tot el món, té oficines comercials a l’Índia, Xina, Estats Units i Sud-Amèrica. I plantes productives a Blackburn (Anglaterra), Nidau (Suïssa) i Marsberg (Alemanya). 

Durant els darrers cinc anys H&T Presspart ha passat per un procés de transformació digital i innovació a totes les àrees productives i administratives de l’empresa. Amb aquesta transformació, H&T Presspart ha aconseguit millorar l’experiència del client i dels empleats amb eines digitals. A més, s’ha aconseguit més agilitat i un augment d’eficiència en tots els processos relacionats. 

Ha recollit el Premi a la Digitalització i Innovació, Thomas Portune, Chairman y Managing Director d’H&T Presspart. 

Qui és Elektro 3 

Elektro3, amb una trajectòria de gairebé 30 anys, es dedica a la importació, distribució i exportació de productes de consum. 

Actualment té un catàleg molt diversificat amb més de 18.500 referències. Treballen amb marques pròpies amb molt de prestigi dins el sector i mantenen acords de distribució amb primeres marques.  

Ofereixen, també, tot un seguit de serveis tecnològics, formatius i d’assessorament als clients, la qual cosa els hi permet evolucionar constantment. 

El seu equip humà està format per més de 200 col·laboradors que treballen al centre logístic de 27.000 metres quadrats ubicat a Vila-Seca, dotat de les últimes tecnologies. A banda, disposen de més de 130 professionals repartits per tot el territori nacional, Portugal i illes adjacents. 

Un altre punt fort de la seva diferenciació és que disposen d’un ShowRoom de 4.000 metres quadrats, únic al sector, que compta amb una exposició constant de tots els articles distribuïts. Això possibilita que els visitin clients d’arreu del món i puguin viure l’experiència dels seus productes i serveis de primera mà. 

D’ençà la pandèmia van decidir accelerar les exportacions, les quals avui dia arriben a més de 20 països d’arreu del món. 

Han recollit el Premi a la Internacionalització, Aida Acebal i Chiara Zona, responsables d’Exportació. 

Qui és Tecnovelero 

Tecnovelero és una innovadora enginyeria orientada a activitats de I+D+i i al desenvolupament de projectes tecnològics d’alt valor afegit. En els darrers anys s’ha especialitzat en el camp de l’automoció elèctrica i la mobilitat urbana segura i connectada. 

Treballen en un nou paradigma de la mobilitat, amb l’objectiu d’oferir solucions alternatives que encaixin amb les noves necessitats de la ciutadania dins un entorn més sostenible. 

Tecnovelero neix oficialment l’any 2018 però no és fins el gener del 2020 que inicia la seva activitat amb un primer equip d’enginyers, que s’amplia al març del 2021 i, posteriorment, es reforça amb l’entrada d’estudiants de la URV per l’elaboració del seu TFG assolint un equip de fins a 14 treballadors. 

Tot i les dificultats en el camí, amb una pandèmia que va paralitzar el país tot just iniciar l’activitat, una crisi de matèries primeres i de transports i amb recursos limitats, s’ha aconseguit validar la tecnologia desenvolupada amb més de 26.000 hores de treball, presentar un prototip tecnològic de vehicle elèctric a escala real, tramitar una patent i aconseguir el segell de Pime Innovadora entre d’altres fites. 

Ha recollit el Premi  Startup Nova Empresa, Javier Lavernia, CEO i fundador de Tecnovelero. 

Qui és Jaume Guardiola 

Jaume Guardiola és llicenciat en Ciències Empresarials, MBA per ESADE i llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona.  

Va ser conseller delegat del Banc Sabadell, càrrec que va ocupar des de l’any 2007 fins el 2020. En l’actualitat es patró de la Fundació ESADE i president del Cercle d’Economia.  

A més ha estat director general de Banc Sabadell,  director general a Espanya i Portugal de BBVA, vicepresident del Consell d’Administració i director general de BBVA Bancomer, vicepresident executiu i gerent general de BBVA Banca Francés; president de BBVA Puerto Rico, director general de Banca Catalana, subdirector general de Banco Bilbao Vizcaya i subdirector general de Banca Catalana.