La Fundació Sociosanitària i Social de Santa Tecla posa en marxa el projecte Psicoestimulació Cognitiva

Amb la col.laboració de la Diputació de Tarragona

Per . Actualitzat el

Gràcies a la Diputació de Tarragona, la Fundació Sociosanitària i Social de Santa Tecla ha posat en marxa el projecte Psicoestimulació Cognitiva.

L’envelliment no és igual en totes les persones: hi ha un envelliment patològic que es dona quan una malaltia o discapacitat associada cursa amb canvis que no són intrínsecs a l’edat, com el deteriorament cognitiu lleu i les demències (la més comuna és la demència neurodegenerativa de tipus Alzheimer).

Encara no s’ha descobert un tractament per a la demència, però el corrent terapèutic actual se centra a alentir el curs de la malaltia, és a dir, en la prevenció.

Dins de les teràpies no farmacològiques trobem l’estimulació cognitiva, que es defineix com un conjunt d’activitats i estratègies que s’utilitzen per a la millora de la neuroplasticitat del cervell i el funcionament cognitiu de la persona, així com per prevenir o alentir les possibles complicacions i el deteriorament, sigui per l’edat o per una patologia.

Els professionals disposen d’eines informàtiques i tecnològiques per desenvolupar els programes i activitats d’estimulació cognitiva que s’apliquen en el projecte.

A través d’una plataforma d’estimulació cognitiva es permet la intervenció de manera individualitzada mitjançant l’ús de les TIC, aconseguint que les persones grans percebin la teràpia com una activitat més atractiva i lúdica, millorant la seva resposta en l’àmbit emocional i motivacional.