El cementiri de Tarragona habilita una zona d’estacionament reservada per als enterraments

El solar ubicat davant de la porta principal del recinte funerari queda reservat per a familiars i acompanyants

Per . Actualitzat el

El cementiri de Tarragona, propietat de la Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla des de l’any 1825, ha delimitat una zona d’estacionament de vehicles exclusiva per a les famílies assistents als enterraments i els seus acompanyants.

La mesura es du a terme al solar asfaltat que hi ha just davant de la porta principal del recinte, que també és propietat del cementiri, i té com a objectiu aportar una zona d’aparcament pròpia per a les famílies tarragonines que van al recinte funerari per assistir a una cerimònia o a visitar algun familiar enterrat.

Fins ara, l’esmentat solar ha estat utilitzat de manera indiscriminada per conductors i conductores com a pàrquing dissuasiu no regulat al centre de la ciutat de Tarragona i l’estacionament s’hi produeix tant durant les jornades laborals com les festives, dificultant així l’aparcament per a aquelles persones que sí que es desplacen fins a la zona per visitar el cementiri. A partir d’ara, per oferir servei com a pàrquing del cementiri, l’esmentat solar queda reservat exclusivament per a l’estacionament dels usuaris i usuàries del recinte funerari.

En una segona fase, el cementiri té previst condicionar el solar per habilitar-lo com a zona d’aparcament regulat d’ús públic. Tindrà unes 40 places, amb vigilància i control d’accés i sortida, i garantirà la rotació de vehicles al llarg de cada jornada. En tot cas, l’estacionament per als assistents a enterraments continuarà sent gratuït. Aquest projecte de reconversió del solar en pàrquing regulat està pendent de rebre la llicència municipal.

Milers de persones visiten el cementiri de Tarragona al llarg de l’any, una afluència que genera un important volum de vehicles que tenen la necessitat d’estacionar a prop del recinte, especialment amb motiu de la celebració de funerals o en dates assenyalades en el calendari, com ara Tots Sants.