L’Hospital de Santa Tecla, 26 anys al costat del Concurs de Castells

En la jornada gran de diumenge es van realitzar 72 atencions, amb la derivació de 16 pacients a urgències de l’Hospital de Santa Tecla

Per . Actualitzat el

Els dies 1 i 2 d’octubre va tenir lloc  lloc la 28a edició del Concurs de Castells a la Tarraco Arena Plaça (TAP) de Tarragona i, una vegada més, els professionals de la Xarxa Santa Tecla –en col·laboració amb la Creu Roja, el SEM i Protecció Civil–, van ser els encarregats de garantir l’assistència sanitària a les colles castelleres i al públic de les graderies de la TAP durant aquests dos dies de concurs.

Dispositiu sanitari a la TAP i al servei d’urgències

Un total de set equips, integrats per personal mèdic i d’infermeria, d’administració, membres de Protecció Civil i voluntariat de la Creu Roja, es van encarregar de vetllar per la salut dels castellers que van participar en el XVIII Concurs de Castells des de l’hospital de campanya situat a la mateixa plaça. Durant la jornada de diumenge es van realitzar un total de 72 atencions i es va derivar a l’hospital de Santa Tecla un total de 16 pacients, la majoria amb lesions de caràcter lleu.

Lligam històric

El lligam entre la trobada castellera i l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla es remunta a l’any 1996, quan per primera vegada el centre assistencial de la Rambla Vella va establir un dispositiu especial amb motiu de la gran festa castellera. Així, durant les edicions celebrades durant aquests 26 anys –amb l’aturada obligatòria a causa de la pandèmia el 2020– el dispositiu sanitari s’ha anat adaptant a un concurs que cada vegada té més colles participants, més públic i més repercussió mediàtica arreu del món. Aquesta col·laboració ininterrompuda durant gairebé tres dècades converteix l’Hospital de Santa Tecla en la institució del país que ha estat en contacte amb més colles i més generacions de castellers de la història.