Tarragona celebra la Nit del Patrimoni el 17 de setembre

El bailaor Eduardo Guerrero ofereix un espectacle al Seminari i els recintes patrimonials tindran entrada gratuïta fins a mitjanit

Per . Actualitzat el

Dissabte, 17 de setembre Tarragona celebrarà la Nit del Patrimoni, la cinquena edició d’una iniciativa del que uneix la tradició i l’avantguarda, l’excel·lència artística i la creació emergent i allò local i allò internacional. Segons l’alcalde, Pau Ricomà, “la Nit del Patrimoni és un moment molt especial per a Tarragona perquè ens connecta encara més amb les altres Ciutats Patrimoni de la Humanitat, que la celebren alhora, perquè el maridatge de dansa i patrimoni és una combinació perfecta i amb una potència estètica increïble i perquè és una ocasió fantàstica per visitar i conèixer el Patrimoni Mundial de Tarragona, ja que alguns dels recintes són oberts fins a mitjanit i l’entrada és gratuïta” ha destacat l’alcalde i conseller de Turisme, Pau Ricomà, tot afegint que “la coincidència amb Santa Tecla fa que el cap de setmana del 17 i 18 de setembre la ciutat bulli d’activitat cultural, allargant així la temporada turística, especialment per al visitant de proximitat”. 

 Durant tot el dia, i de manera simultània a les quinze ciutats espanyoles declarades Patrimoni de la Humanitat, se celebra als recintes històrics municipals un conjunt d’activitats culturals impulsades pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE) que compten amb el suport de la UNESCO. Per aquest motiu i de manera extraordinària, el pretori, el circ romà i el passeig arqueològic (les muralles), seran d’accés gratuït i durant tot el dia i estaran oberts fins a les 00 h, tot i que l’horari límit d’accés del públic seran les 23.30 h. 

 A Tarragona, el mateix dia 17, el bailaor gadità Eduardo Guerrero presenta En-Tres al Seminari a les 21 i les 22 h. Un espectacle gratuït i d’aforament limitat que estableix un diàleg entre la forma de dansa flamenca més tradicional i nous llenguatges que volen fer de la provocació una experiència única. Aquesta proposta, que es repetirà simultàniament a la resta de ciutats del GCPHE amb altres artistes, s’emmarca en el 5è festival i plataforma de creació per la dansa Escena Patrimoni.

 Com cada any, els espectacles de cada ciutat es retransmetran en directe a la web de la UNESCO i a la web de la Nit del Patrimoni.