La Marató de Donants de Sang torna a Tarragona per Santa Tecla

El Recinte Firal acull el 16 i 17 de setembre les jornades, que enguany tenen l’objectiu de sumar 550 donacions de sang i assolir el rècord del centenar de donacions de plasma

Per . Actualitzat el

Tarragona torna a acollir una Marató de Donants de Sang coincidint amb la Festa Major de Santa Tecla.

Divendres 16 es posarà novament en marxa el comptador amb l’objectiu de sumar 550 donacions de sang i un centenar de donacions de plasma, una xifra mai assolida abans.

Aquestes donacions han de permetre remuntar les reserves de sang, que s’han reduït durant les últimes setmanes i que situen les reserva a 5.000 unitats.

Aquest any la imatge del cartell la protagonitzen els Gegantons Negritos, que s’han animat a donar sang. La Marató tindrà lloc al Recinte Firal els dies 16 i 17 de setembre de 9 a 21 hores.

 El repte de sumar donants nous

El repte és animar a tothom a donar sang. Aquests anys de pandèmia ha estat molt difícil aconseguir que noves persones comencessin a donar sang per primera vegada. El tancament d’universitats, d’escoles, el teletreball a les empreses i el fet que no s’han pogut organitzar jornades festives al voltant de la donació, ha fet que menys persones s’iniciïn en la donació.

Si en un any normal, més de 30.000 persones comencen a donar sang, aquests 2020 i 2021 han estat poc més de la meitat.

 Suport d’entitats de Tarragona

La Marató de Donants de Sang a Tarragona és possible gràcies a la implicació de l’Ajuntament de Tarragona i l’Associació de donants de sang del Tarragonès com a organitzadors. La Marató compta amb el suport d’entitats de la ciutat, que any rere any venen a donar sang en grup i així donar suport a la Marató i donar a conèixer el gest a les xarxes per animar altres persones a donar sang.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, anirà al Recinte Firal a donar sang dissabte 17 de setembre a les 9 h.