La Xarxa Santa Tecla i els Mercats de Tarragona impulsen una campanya de foment d’hàbits saludables durant festes

A través de les xarxes socials es donaran consells de salut per viure les festes intensament

Per . Actualitzat el

L’empresa de Mercats i la Conselleria de Comerç ho tenen tot a punt per donar el tret de sortida als dies de Santa Tecla. De fet, el Mercat de Nit celebrarà la seva 3a edició aquest mateix dissabte 10 de setembre a partir de les 20.00h i serà la primera de les nombroses iniciatives programades durant els propers dies.

 

Santa Tecla saludable

En primer lloc, la Xarxa Santa Tecla i els Mercats de Tarragona impulsen enguany una campanya de sensibilització i foment d’hàbits saludables per viure les festes intensament anomenada “Una Santa Tecla saludable”. La iniciativa contempla un conjunt d’il·lustracions festives que es difondran periòdicament per xarxes socials coincidint amb alguns dels actes principals de la festa tarragonina. A més, l’artista Julen, conegut recentment per les seves versions de cançons populars, oferirà un concert el dimecres 14 de setembre a Plaça Corsini que començarà just després de sonar la darrera nota del Carilló a les 18.00h. Julen actuarà en el marc d’un bingo musical solidari, on paradistes del Mercat Central oferiran tastets saludables i els diners recaptats amb la venda de cartrons es destinaran a la Fundació Estela. La dinamització de l’acte anirà a càrrec de la comunicadora Núria Cartanyà i de membres de les comparses Disc 45 i Colours Fantasy.

 

Jocs de temàtica tarragonina i barrets 700 tecles

D’altra banda, la conselleria de Comerç posarà en marxa una iniciativa de dinamització vinculada a la festa major tarragonina així com l’històric aniversari de l’arribada de la relíquia a la ciutat, amb l’objectiu de portar Santa Tecla i la Santa Tecla 700 a tots els eixos i establiments comercials.

Deu equips de dinamitzadors recorreran els diferents carrers i barris de la ciutat, des del dimarts 13 fins al dissabte 17, repartint jocs de temàtica tarragonina i barrets de les 700 Tecles, edició exclusiva de l’efemèride produïda per la conselleria de Comerç.

Per aconseguir algun dels elements festius només caldrà trobar un dels equips de dinamització que passejaran pels carrers i presentar un tiquet de compra superior a 5 euros (per als barrets) o 15 euros (per als jocs). Caldrà ser molt ràpid ja que les unitats són limitades.

Les rutes dels dinamitzadors seran:

  • Dimarts 13 (tarda): voltants de plaça Ponent, Ramon i Cajal, Parc Central, Barri del Port i Serrallo.
  • Dimecres 14 (tarda): Sant Salador, Sant Pere i Sant Pau, Torreforta i Bonavista.
  • Dijous 15 (tarda): Avinguda Catalunya, Rambla Lluís Companys, Parc Francolí i Vall de l’Arrabassada.
  • Divendres 16 (tarda): Part Alta, Cronista Sessé, Avinguda Maria Cristina i voltants.
  • Dissabte 17 (matí): voltants Rambla Nova, carrer Unió, plaça Corsini.

El president de l’empresa de Mercats i conseller de Comerç, Dídac Nadal, ha subratllat que “volem que tota la ciutat, i singularment el teixit comercial de Tarragona, s’impregnin de l’ambient festiu de Santa Tecla i Santa Tecla 700. Com hem fet en anteriors ocasions, el nostre objectiu és acostar el calendari festiu, cultural i social als comerços, fer-los partícips del batec de la ciutat i dinamitzar el sector a través d’iniciatives amables i divertides”.

 

Ruta guiada i un mural especial al mercat

Tal i com ha estat habitual en els darrers anys, els mercats de la ciutat també bategaran al ritme de Santa Tecla i programaran altres iniciatives durant aquests dies.

D’una banda, el Mercat Central llueix des d’aquesta setmana un gran mural de temàtica festiva al seu vestíbul principal, obra de l’il·lustrador Marc Volpini, amb el text “Santa Tecla gloriosa, mare dels tarragonins/es, què tenim avui al mercat?”.

La ruta guiada “700 anys per llepar-se els dits. L’evolució històrica dels mercats a Tarragona” oferirà una nova sessió especial Santa Tecla aquest proper dissabte 10 de setembre a partir de les 11.00h. La ruta començarà a la Plaça de les Cols i finalitzarà al Mercat Central. Les entrades tenen un cost de 5€ i ja es poden aconseguir al web www.entradium.com

Per últim, els mercats aproparan també diverses exposicions a la ciutadania. Mentre el Mercat Central acull una exposició sobre castells i ciència com a activitat prèvia de la Nit Europea de la Recerca, al Mercat de Torreforta té instal·lada des de fa dies l’exposició “Conèixe’ns” d’Actuart.

 

Sobre els jocs de taula

Idem Tarragona és un joc de cartes il·lustrat amb elements característics de la ciutat, monuments, bèsties i balls del Seguici, entre d’altres. Està pensat per a tota la família, ja que la base del joc és molt senzilla: Dues cartes sempre comparteixen, com a mínim, un dels dibuixos que hi apareixen i cal trobar-lo. Hi ha moltes modalitats de joc que apareixen detallades a les instruccions.

En el joc El Seguici, cal fer una cercavila que contingui els balls, les bèsties, els gegants, els nanos i la resta d’entremesos de la festa. La persona que abans l’acabi guanya, però s’ha de vigilar amb la pluja, amb les caigudes o altres entrebancs que la resta de jugadors poden tirar. Es tracta d’un joc molt dinàmic pensat per jugar en família o amb els amics que ha desenvolupat la cooperativa GamLab amb la col·laboració dels pabordes d’enguany.