Les festes de Santa Tecla presenten el seu marxandatge

A partir del 23 d’agost, es podrà adquirir als Mercats i diferents mercadets de la ciutat així com als establiments habituals

Per . Actualitzat el

Santa Tecla 2022 ja té marxandatge. Avui l’han presentat públicament en roda de premsa la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, i representants de les entitats que el duen a terme. La consellera Solé ha agraït l’esforç dut a terme per les entitats i ha expressat “tornem amb força per celebrar que tenim la major festa de Catalunya, i això només és posible gràcies a les nostres entitats” – i ha afegit – “I és que totes elles representen aquest braç de Santa Tecla que protagonitza el cartell d’enguany i tot el marxandatge que avui presentem i amb el qual també homenatgem aquests 7 segles de festa, de braços que junts l’han fet possible”.

El disseny de marxandatge està basat en el cartell de les festes. Tant la imatge com el marxandatge han estat elaborats per La Torreta, l’Estudi Creatiu i de Disseny que impulsen la cooperativa El Far i la Fundació Topromi (de la Fundació Catalunya La Pedrera), combinant les capacitats de persones amb i sense diversitat funcional amb l’objectiu d’aconseguir resultats amb un estil propi.

El marxandatge se centra en el braç de Santa Tecla representant l’acte per excel·lència de les festes: la seva entrada a la Catedral el 23 de setembre, apel·lant així a la participació de tots els braços i mans que fan la festa i que, cada dia de Santa Tecla, es troben en aquest moment àlgid que homenatja la santa des de fa ara 700 anys.

La proposta gràfica està elaborada de tal manera que es fa fàcilment adaptable a tots els formats necessaris. El color groc, com a protagonista, fa referència a l’explosió de llum, foc i confeti daurat que tant caracteritza el moment de l’entrada del braç de Santa Tecla.

D’altra banda, narrativament, totes les peces permeten la comprensió i l’accessibilitat de totes les persones, aportant un disseny de qualitat que afavoreix la transformació social.

Com és habitual, les diferents peces de marxandatge han estat produïdes per les següents entitats de la ciutat, amb el suport de l’Ajuntament:

– La samarreta del Ball de Diables
– La bossa de la Colla de Diables Voramar del Serrallo
– El mocador de la Moixiganga
– La totebag de l’Agrupació de Portants dels Nanos Vells
– El ventall de Comerciants Via T
– El domàs de la Fundació Estela
– La polsera del Ball de Gitanes

El dia 20 d’agost, es podran adquirir els productes a l’acte de presentació del marxandatge de les Festes al Passeig de les Palmeres i, a partir del 23 d’agost, ja es podran trobar als Mercats i diferents Mercadets de Tarragona així com als establiments habituals. A partir de l’11 de setembre, també es podran comprar tots els elements oficials de marxandatge a l’estand de festes, ubicat al vestíbul del Teatre Tarragona.

De nou, enguany també es podran comprar els productes oficials de les festes de Santa Tecla de manera virtual a la botiga de les festes de Santa Tecla en línia. Aquest sistema també permet fer la reserva del producte desitjat a partir del dia 1 de setembre, així com demanar l’enviament a domicili.