L’artista Joan Turu omple de màgia la Sala Niu de Santa Tecla

Tres murals del reconegut dibuixant català donen la benvinguda al món als nounats de l’hospital tarragoní i les seves famílies

Per . Actualitzat el

Joan Turu és un artista amb missatge. Els seus murals i dibuixos, habitualment acompanyats de frases culpidores i que conviden a la reflexió sobre la nostra manera de viure i veure el món, són presents a nombrosos espais públics de tot Catalunya, com ara escoles, parcs, biblioteques i centres cívics. Ara, per primera vegada en la seva reconeguda trajectòria, Turu ha desenvolupat el seu treball a un centre hospitalari. I ho ha fet a l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, on la setmana passada va decorar la Sala Niu de l’àrea de Maternitat, ubicada a la tercera planta de l’hospital de la Rambla Vella.

La nova ambientació de l’espai s’ha realitzat amb el suport de Messer Ibérica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Sala Niu sempre ha estat un dels indrets més màgics del centre, ja que es tracta de l’espai reservat perquè professionals de l’hospital i les seves famílies facin les primeres cures de melic, els primers banys i els primers canvis de bolquers dels nounats. Precisament per això ha estat la sala escollida per l’autor i els professionals del centre per mostar tres murals que simbolitzen l’alegria de l’arribada d’un nadó i el respecte al món en el que viurà. Aquesta acció artística, que ajuda a humanitzar l’espai i fer-lo encara més acollidor per a les famílies, ha comptat amb la col·laboració de Messer Ibérica. La setmana passada, durant la jornada de treball a la Sala Niu, una representació de la seu tarragonina de Messer va acudir a l’hospital per conèixer em persona tant l’artista Joan Turu com la seva obra, així com a part l’equip humà de la planta de maternitat del centre assistencial.

 

 

Messer Ibérica de Gases SAU

Messer Ibérica, fabricant de gasos industrials i medicinals, establert al polígon químic de Tarragona des de l’any 1970, contribueix regularment amb iniciatives socials i solidàries per a entitats de les comarques de Tarragona com ara el Banc dels Aliments, la Creu Roja i diverses associacions de veïns. En el cas de les fundacions adherides a la Xarxa Santa Tecla, Messer Ibérica col·labora amb la Fundació La Muntanyeta, la Fundació Estela per a la Discapacitat i, ara amb aquesta acció, també amb la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla.