Vila-seca es bolca amb l’estil de vida saludable

Més 250 persones participen en les activitats de la Setmana de la Salut impulsada per la Xarxa Santa Tecla i l’Ajuntament

Per . Actualitzat el

Centenars de veïns i veïnes de Vila-seca de totes les edats han respost a la crida de la Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Vila-seca per a apostar per un estil de vida més saludable. Del 20 del 27 de maig, diversos punts de Vila-seca, La Plana i La Pineda s’han omplert amb fins a 14 activitats programades pels professionals de salut comunitària de la Xarxa Santa Tecla, que fa poques setmanes van desenvolupar amb el mateix èxit una actuació similar amb els habitants de l’ABS del Vendrell.

A Vila-seca durant la Setmana de la Salut, sota el lema l’autocura, la Xarxa Santa Tecla i l’ajuntament han impulsat activitats tan diverses com la visita al Celler de Vila-seca per part dels usuaris de la residència, la realització d’estiraments en el consultori de la Plana, xerrades per a conèixer-se el propi cos en el Centri Cívic, sortides d’alumnes de l’institut Ramon Barbat al gimnàs del Parc de la Torre d’en Dolça, exercici físic a l’aire lliure per a la tercera edat en el Esplai de Sant Esteve, incloent un esmorzar saludable, un taller sobre reanimació cardio pulmonar en el Centri de Salut de Vila-seca, visites escolars al CAP de la Pineda o una caminada matutina per diversos punts del municipi amb arribada al Parc dels Torres d’en Dolça. A més, durant dues jornades molta gent es va acostar fins a la carpa ‘Actius en salut’ instal·lada a la porta del Centre de Salut de Vila-seca, amb informació sobre les activitats de la setmana i consells saludables per a la població de totes les edats.

L’experiència, d’acord amb la participació i la resposta ciutadana és d’allò més positiva, ja que s’ha complert l’objectiu de la Setmana de la Salut, que no és un altre que augmentar la conscienciació de la ciutadania sobre la importància de realitzar habitualment exercici físic i seguir uns bons hàbits alimentaris per a millorar la nostra salut i benestar general.