Comença la Setmana de la Salut a Vila-seca

Fins al 27 de maig, comptarà amb un total de 14 actes a Vila-seca, la Pineda i la Plana, organitzats per la Xarxa Santa Tecla i l’Ajuntament de Vila-seca.

Per . Actualitzat el

Aquest divendres Vila-seca arrenca la programació de la Setmana de la Salut, la qual s’allargarà fins al 27 de maig i comptarà amb un total de 14 actes a Vila-seca, la Pineda i la Plana, organitzats per la Xarxa Santa Tecla i l’Ajuntament de Vila-seca.

Per començar, avui divendres a la tarda els avis de la Residència sortiran al carrer acompanyats de voluntaris i visitaran el Celler de Vila-seca.

El dilluns i dimarts de la setmana vinent entre les 9.00 i les 13.00 h, hi haurà instal·lada la Carpa d’Actius en salut, a l’entrada del Centre de Salut de Vila-seca; a la Plana tindrà lloc l’activitat “Activa’t: Estiraments, em mantinc en forma” a les 10.30 h i la mateixa activitat es desenvoluparà a les 14.30 h al Centre de Salut de Vila-seca.

El dimarts 24 de maig, els alumnes de l’Institut Ramon Barbat gaudiran de l’activitat “Coneixem els nostres gimnasos al carrer com a font de salut”, al Parc de la Torre d’en Dolça i, a les 6 de la tarda, tindrà lloc el taller “Coneix i escolta el teu cos” al Centre Cívic i Cultural el Colomí. Una activitat que anirà a càrrec de Pilar Muriel, psicòloga general sanitària, i Pilar Rodríguez, infermera familiar i comunitària, la qual necessitarà inscripció prèvia de manera presencial al Centre de Salut de Vila-seca o a través del QR que es pot trobar al cartell dels actes.

El dimecres 25 de maig, Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, es promocionaran els hàbits saludables entre les dones i la gent gran. Per començar el dia, a les 10.00 h, hi haurà l’activitat “En marxa”, amb exercicis per millorar la mobilitat a l’aire lliure, a l’Esplai de Sant Esteve. A les 11 del matí tindrà lloc la xerrada i esmorzar “Alimentar-nos equilibradament”, també a l’Esplai, i a càrrec de Carlos Toribio i Carmen Almazán del Centre de Salut de Vila-seca. De 10.00 a 12.00 h està previst el taller de reanimació cardiopulmonar i actuació davant d’un ennuegament “Tu pots salvar una vida”, a càrrec d’Alberto Carrillo i Álvaro Moreno, metges residents del Centre de Salut.

La mateixa activitat està programada el dijous 26, de 16.00 a 18.00 h i requerirà d’inscripció prèvia al mateix CAP o a través del QR que es pot trobar al cartell dels actes. Ja a la tarda a les 17.00 h, Lourdes Alegret, psicòloga de l’àrea de Drets Socials i Participació ciutadana, i Montse Gestí, tècnica de Benestar social, impartiran el taller “Bossa de mà pel benestar personal” a l’Esplai Sant Esteve.

El divendres 27 hi ha prevista l’activitat “Visita al CAP de la Pineda” a les 11 del matí, adreçada als infants de l’Escola Cal·lípolis de la Pineda, i a càrrec de Javier Torres, metge de pediatria, i Eva Esteruelas, infermera de pediatria. Per últim, per tancar la Setmana de la Salut, de 10 a 12 del matí, tothom que ho desitgi podrà participar a “Sortim a caminar. Ens movem per fer salut”, amb l’objectiu d’augmentar la conscienciació global sobre la importància de fer habitualment activitat física per millorar la nostra salut i benestar. Les sortides es faran des del Consultori de la Pineda i el Centre de Salut, i tots els participants s’acabaran trobant a les 11.00 h al Parc de la Torre d’en Dolça per a iniciar les activitats esportives.

Accedix aquí al programa d’activitats

PROGRAMA D’ACTIVITATS