La Xarxa Santa Tecla fa l’acte de comiat als residents que acaben la seva formació aquest 2022

Es tracta de sis residents de les especialitats de Medicina Interna i Medicina Familiar i Comunitària, tres dels quals continuaran la seva activitat professional a l’organització sanitària tarragonina

Per . Actualitzat el

Ahir dimecres, 18 de maig, les unitats docents de Medicina Interna i Medicina Familiar i Comunitària de la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent han dut a terme l’acte de comiat per als sis residents que finalitzen la residència als centres de l’organització sanitària. En concret es tracta de cinc residents de l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària i d’un resident de l’especialitat de Medicina Interna.

En un acte molt emotiu que s’ha dut a terme al mateix hospital de Santa Tecla de Tarragona, els nous especialistes, acompanyats pels seus tutors i tutores, han rebut el reconeixement del director de l’Hospital de Santa Tecla, el Dr. Xavier Oliach, de la directora d’Atenció Primària, la Dra. Josefina Ribó i dels responsables de la Unitat Docent, que han destacat la tasca portada a terme pels residents, especialment en uns anys difícils marcats per la pandèmia de la covid-19, que els han aportat un important aprenentatge.

Dels cinc residents de Medicina Familiar i Comunitària que finalitzen la seva estada de quatre anys a la Xarxa Santa Tecla, dos continuaran exercint la seva tasca, ara ja com a especialistes a Atenció Primària i Urgències a la zona del Vendrell. El resident de Medicina Interna finalitza una període de cinc anys i també mantindrà la seva vinculació amb la Xarxa Santa Tecla, a l’hospital de Santa Tecla, ara ja com a internista.

Llarga trajectòria en formació

La Xarxa Santa Tecla té una llarga trajectòria en Formació Sanitària Especialitzada. Actualment l’activitat docent se centra en la formació de futurs especialistes en Medicina de Família i Medicina Interna, tenint com a centres docents acreditats pel Ministerio de Sanidad els dos hospitals de la Fundació (hospital de Santa Tecla i hospital del Vendrell) i 4 centres d’atenció primària, per a la formació de metges MIR (Metges Interns Residents).

A més, mitjançant convenis de col.laboració realitza formació d’EIR ( residents d’infermeria) de l’especialitat de familiar i comunitària, i alumnes de Pregrau de medicina, infermeria i fisoteràpia de la URV.