Calafell ret homenatge als professionals de la Xarxa Santa Tecla per la campanya de vacunació contra la covid

Al pavelló Joan Ortoll s’hi van posar més de 100.000 dosis en el termini de 9 mesos

Per . Actualitzat el

El centre de vacunació massiva del pavelló Joan Ortoll de Calafell, gestionat per la Xarxa Santa Tecla, va administrar més de 100.000 vacunes contra la covid-19 durant els 9 mesos en què  va estar operatiu. El bon funcionament en el ritme de vacunacions en temps de pandèmia ha fet que l’Ajuntament de Calafell hagi volgut retre un homenatge públic als 177 professionals, de totes les categories i especialitats, que van participar en la campanya. El consistori, a més, posarà properament una placa al pavelló en record de l’efemèride i per posar en valor la tasca realitzada per totes les persones que van fer-ho possible. L’acte de reconeixement va tenir lloc el dilluns dia 16 de maig al CAP de Calafell amb la presència de la delegada territorial del Departament de Salut de la Generalitat, Dra. Dolça Cortasa, de l’alcalde de Calafell, Sr. Ramon Ferré, i representants de la direcció i de l’equip de professionals de la Xarxa Santa Tecla.
De les més de 100.000 vacunes administrades, entre primeres, segones i terceres dosis, més de la meitat (51.000) es van distribuir entre veïns i veïnes del terme municipal de Calafell. La resta van anar a persones d’altres punts de Catalunya que s’hi van desplaçar fins al pavelló Joan Ortoll, atès que el punt de vacunació va estar sempre obert a la ciutadania de tot arreu per contribuir solidàriament des del Baix Penedès amb la campanya de vacunació impulsada a nivell de tot Catalunya. Les últimes vacunes al Joan Ortoll es van administrar el passat 25 de març per indicació del departament de Salut. Els alts percentatges d’immunització assolits a la zona ja no justicaven l’ús d’espais de grans dimensions, integrant la vacunació contra la covid-19 en l’activitat sanitària quotidiana dels serveis d’atenció primària.
Des de la Xarxa Santa Tecla es vol agrair públicament l’esforç realitzat per tot l’equip humà de la Xarxa Santa Tecla, tant de l’àmbit assistencial com de l’administratiu, en el bon funcionament del punt de vacunació Joan Ortoll, així com el suport rebut per part de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona del Departament de Salut de la Generalitat, de l’Ajuntament de Calafell i de Protecció Civil a través del seu equip de voluntaris i voluntàries.