La Setmana Medieval de Montblanc estrena la ruta virtual «Sant Jordi tot l’any»

A través de dispositius mòbils permetrà veure recreacions digitals de les icones de la Setmana Medieval a diferents indrets de la vila

Per . Actualitzat el

L’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi va presentar aquest cap de setmana la primera escena del projecte «Sant Jordi tot l’any». L’acte va tenir lloc al portal de Sant Jordi, una de les portes d’entrada a la vila que es va construir juntament amb la muralla, al segle XIV. El portal és alhora l’epicentre de la llegenda de Sant Jordi i punt emblemàtic de la festa medieval.  Ara  s’hi ha recreat virtualment l’entrega de la rosa a la Princesa. Un dels atractius de l’escena és que la muralla es pot veure com era en època medieval, tot fent-ne una recreació històrica fidedigna. Per poder contemplar l’escena, els visitants s’han de descarregar l’aplicació Imageen de Montblanc, a través d’un telèfon o tauleta.

La ruta permetrà als visitants de Montblanc contemplar sempre les principals icones i moments més rellevants de la Setmana Medieval de Sant Jordi, la festa medieval de Catalunya. La intenció és incorporar una nova escena virtual cada any. L’Associació Medieval i l’empresa Digivision lideren el projecte, que compta amb el suport de  l’Ajuntament de Montblanc, que espera atraure encara més visitants a la vila.

El president de l’Associació Medieval, Maties Martí, explica: «És un projecte de futur. La festa, Montblanc i el turisme que rep ha de seguir creixent. La Setmana Medieval s’ha de poder veure durant tot l’any. Avui n’hem presentat la primera escena, però seguirem desenvolupant-lo i al final veurem virtualment i en diferents espais de la vila la llegenda de Sant Jordi, prioritzant un dels nostres públics més fidels, les famílies. Ens sentim afortunats de ser el bressol de la història més popular i estimada de Catalunya, i amb aquest projecte posem la llegenda i la nostra festa a l’abast de tothom per sempre».